Τάσος Μπαρτζώκας: Η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να γραφτεί επίσημα, στο ποινικό μητρώο της Τουρκίας!

Δελτίο Τύπου από υποψήφιο βουλευτή (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα:

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί, για όλους μας, μια ανοιχτή, εθνική πληγή. Ένα τραύμα στην εθνική μας συνείδηση και μια εκκρεμότητα, που ζητεί δικαίωση! Το έγκλημα ζητεί δικαίωση!

Είναι χρέος μας να επιμένουμε και να διεκδικούμε, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Να διεκδικούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη. Γιατί η αλήθεια δεν είναι μόνο φόρος τιμής, απέναντι στα θύματα της θηριωδίας. Είναι και οδηγός αποτροπής παρόμοιων εγκλημάτων, κατά της ανθρωπότητας.

104 χρόνια μετά, η οδύνη, το πένθος και  ο πόνος για τα θύματα της σφαγής, αλλά και ο θαυμασμός για την προκοπή και την πρόοδο των προσφύγων, που ποτέ δε λησμόνησαν τις «χαμένες πατρίδες», γίνεται το μείγμα της έντονης διεκδίκησής μας, για να σφραγιστεί το «ποινικό μητρώο» της Τουρκίας, με αυτό το ανείπωτο έγκλημα. Γιατί τα εγκλήματα δεν παραγράφονται και η ιστορία δεν παραχαράσσεται!

***

Τάσος Μπαρτζώκας: Προκαταβολή αποζημιώσεων και κήρυξη της Ημαθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Να δοθεί προκαταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες και να κηρυχτεί ολόκληρος ο νομός, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διεκδικεί ο Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος βρέθηκε σε δενδροκαλλιέργειες, που καταστράφηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Ο Βουλευτής, παρουσία πολλών αγροτών και της Προϊσταμένης του ΕΛΓΑ, κ. Μ. Παππά, τόνισε ότι απαιτούνται έκτακτες αποφάσεις και ισχυρή πολιτική βούληση, για να στηριχτεί ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας. Επεσήμανε ότι είναι απολύτως αναγκαία η στελέχωση του ΕΛΓΑ, με έκτακτο προσωπικό γεωπόνων, προκειμένου να επισπευστούν οι αναγγελίες ζημίας, αλλά όπως ανέφερε, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Χρειάζεται, όπως δήλωσε «να ενεργοποιήσουμε ξανά την προκαταβολή αποζημιώσεων, για να καλύψουμε το συντομότερο, τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος, που υπέστησαν οι παραγωγοί μας. Χωρίς να λογαριάσουμε το κόστος, πρέπει να στηρίξουμε την αγροτιά μας!».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο