Το 4ο ΓΕΛ Βέροιας στο Πρόγραμμα Πρεσβευτές - Πρεσβειρες μουσείων της ΕΦΑ Ημαθίας

ΔΤ από 4ο ΓΕΛ Βέροιας: Για τέταρτη χρονιά, το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρεσβευτές και Πρέσβειρες Μουσείων και Μνημείων της Ημαθίας» που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές της Α΄ τάξης του 4ου ΓΕΛ Βέροιας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και  να παρακολουθήσουν, την Τετάρτη 1/3/2023, επιμορφωτικό σεμινάριο από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, που αφορούσε γενικότερα τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών, αλλά και τα εκθέματα του μουσείου, που με πρωτοποριακό τρόπο εκτίθενται στις προθήκες του.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 4/5/2023, οι παραπάνω μαθητές, ως νέοι πρεσβευτές και πρέσβειρες του μουσείου, αφού μελέτησαν το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, κλήθηκαν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους, του Α1 και Α2 τμήματος στο Νέο Μουσείο, να απαντήσουν στις απορίες τους και να αφυπνίσουν το ενδιαφέρον τους για τη μητρόπολη των Αιγών,  τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της, αλλά και την πολιτική  οργάνωση και πολυσχιδή δράση των ηγεμόνων της, με σημείο αναφοράς τον Φίλιππο Β΄ και τον Μ. Αλέξανδρο.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές για τη συνέχιση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος που τείνει να γίνει θεσμός και επιτρέπει στους μαθητές να αναλάβουν ρόλους, να αναπτύξουν δεξιότητες σημαντικές για τη μετέπειτα ζωή τους και να οικοδομήσουν βιωματικά την ιστορική γνώση. Κυρίως να αντιληφθούν τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο τόπος τους στη διαμόρφωση της Ελληνιστικής Οικουμένης.

4ο ΓΕΛ Βέροιας

Οι υπεύθυνες του προγράμματος

Σουσάνα Βασιλειάδου

Ελισάβετ Σαρηγιαννίδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο