Το βιβλίο "Παρέμβαση στις μαθησιακές δυσκολίες στη γλώσσα - Μέθοδος Κολοβός" παρουσιάζεται στη Βέροια (15/5)

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο "Ηλιοτρόπιο" διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κολοβού "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ - ΜΕΘΟΔΟΣ «ΚΟΛΟΒΟΣ»". 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00 στη Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8, Βέροια) 

Για το βιβλίο Θα μιλήσουν οι: 

Διονύσης Διαμαντόπουλος,ΜSc Παιδαγωγικής- Diploma στις Μαθησιακές Δυσκολίες, πρώην Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ημαθίας 

Πέτρος Σταγιόπουλος, Διδάκτωρ στις Επιστήμες της Αγωγής Προϊστάμενος Α' ΚΕΔΑΣΥ Θεσσαλονικης

Κατερίνα Παπαγεωργίου, Διδάκτωρ στις Επιστήμες της Αγωγής Σύμβούλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 

Αναστασία Λαφάρα, MSc στις Επιστήμες της Αγωγής, Διευθύντρια στο 6ο ΔΣ Νάουσας 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Τζωρτζίνα Αθανασίου, Διδάκτωρ Γλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Σορβόννης Paris IV 


Περιγραφή

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, το βιβλίο του ειδικού παιδαγωγού Γιώργου Κολοβού, που παρουσιάζει τη μέθοδο «ΚΟΛΟΒΟΣ». Η μέθοδος αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διδακτικό πακέτο, το οποίο στοχεύει μεν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης της αναγνωστικής δεξιότητας κάθε παιδιού προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται σε επικινδυνότητα εμφάνισης μαθησιακών και άλλων σχολικών δυσκολιών και από την άλλη, αποτελεί διδακτική παρέμβαση για τη βελτίωση και αποκατάσταση των αναγνωστικών δυσκολιών.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου έχει στοιχειοθετηθεί από μεγάλο αριθμό ερευνητικών ευρημάτων για την ελληνική γλώσσα. Η μέθοδος «Κολοβός» αποτέλεσε επίσης τη βάση προγραμμάτων εξειδίκευσης εκπαιδευτικών, ειδικών παιδαγωγών, ψυχολόγων και λογοθεραπευτών, τα οποία είχαν αναπτυχθεί από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η μεγάλη αποδοχή σε επιστημονικό και εκπαιδευτικό επίπεδο της μεθόδου αυτής ως αποτελεσματικής, έγκυρης και αξιόπιστης, έχει οδηγήσει στην προσαρμογή της και σε άλλα γλωσσικά συστήματα, κυρίως αυτών που έχουν παρόμοια φωνολογική δομή με την ελληνική γλώσσα. Ήδη, έχει περατωθεί η ανάπτυξη της μεθόδου «Κολοβός» για τη Ρωσική, Πορτογαλική και Ιταλική γλώσσα και παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή της στην Ισπανική γλώσσα.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Κολοβός είναι ειδικός παιδαγωγός με πολύχρονη εμπειρία σε ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης όσο και σε εθελοντικά προγράμματα υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας. Μετεκπαιδεύτηκε στην Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΗΝΟΣ» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Υπήρξε επόπτης στην οργάνωση και υποστήριξη της πρακτικής άσκησης επιμορφωτικών σεμιναρίων ειδικής αγωγής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά με αναγνωστικές δυσκολίες, προερχόμενες από οποιαδήποτε αιτία, δημιούργησε τη μέθοδο «ΚΟΛΟΒΟΣ», μία μέθοδος που βοηθά αποτελεσματικά στην κατάκτηση του μηχανισμού της ανάγνωσης, στη γραφή και στην κατανόηση των κειμένων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο