Το χθες του κ. Τσίπρα, το σήμερα του κ. Μητσοτάκη (του Μπάμπη Γκιόνογλου)

Του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Γκιόνογλου*: Στην πολιτική ζωή τα ιστορικά κόμματα, αυτά που έβγαλαν κοινωνικές ρίζες και εξέφρασαν ιστορικές παραδόσεις, δεν εξαφανίζονται αφού πάντα θα υπάρχει η κοινωνική βεβαιότητα πως σίγουρα έχουν και χώρο και ρόλο. Και το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που κατ’ εξοχήν και επί δεκαετίες σφράγισε με ηγεμονική παρουσία την ελληνική δημοκρατία.

Η προσπάθεια με άθλιες σκοπιμότητες ηθικοδικαστικής εξόντωσης έδωσαν αποτέλεσμα για μεγάλο διάστημα, αλλά η βαρύνουσα παρουσία του και η ωρίμανση της κοινωνικής βεβαιότητας με τις άψογες εσωκομματικές διαδικασίες και την εκλογή νέου αρχηγού του Νίκου Ανδρουλάκη και νέας ηγετικής ομάδας νέων και σημαντικών ανθρώπων, το επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Σήμερα στου πολίτες δεν αρέσει το χθες του κ. Τσίπρα, ούτε το σήμερα του κ. Μητσοτάκη, αφού οι πολίτες δεν είναι τίποτα υπερφίαλοι οραματιστές που εμφορούνται από αισθήματα αδελφοσύνης , αλλά ρεαλιστές που στοχεύουν να ωφεληθούν από την πρόοδο της χώρας και ξέρουν ότι για να πάνε στο δρόμο της πραγματικότητας πρέπει να περάσουν από το μονοπάτι της λογικής. Ακολουθώντας λοιπόν τη λογική φτάνουν στην επιλογή μιας «προγραμματικής πρότασης με ιδεολογικό πρόσημο».

Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν δύο λογικές. Η πρώτη λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, ούτε η συγκυβέρνηση παλαιού τύπου του κ. Τσίπρα, του μοιράσματος των καρεκλών και η δεύτερη λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει διαχειριστής της οργής αφού πρέπει να μετατρέψει την απελπισία της αδικίας των κυβερνητικών επιλογών σε ελπίδα με συγκεκριμένους στόχους για ουσιαστικές αλλαγές. 

Η οικονομία, η αισχροκέρδεια, η απασχόληση, το επίπεδο των μισθών, η αγοραστική δύναμη, η υγεία, η αίσθηση ασφάλειας, τα κοινωνικά δικαιώματα, οι υποκλοπές, είναι αυτά που βαραίνουν στην αξιολόγηση των πολιτών για τα κόμματα και καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να μιλήσουμε προεκλογικά γι’ αυτό  προτείνουμε κάτι καινούριο.

Για την οικονομία αν δεν αλλάξουμε πορεία, οι κρίσεις θα είναι συνεχείς και θα μεγαλώνουν, η οικονομία από τον τουρισμό, τις τράπεζες, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το νερό, θα καταλήγουν στους ολιγάρχες παρασύροντας την κοινωνία μας  σε κοινωνία χωρίς δικαιώματα, σε κοινωνία επαιτείας, πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει προεκλογικά και προγραμματικά σαφείς όρους και διασφάλιση ενός προγράμματος με συγκεκριμένα πράγματα, θέτοντας τον εαυτό του στην αντιπολίτευση εφ’ όσον το ποσοστό που θα πάρει δεν θα είναι αξιόλογο διψήφιο.

Στην απλή αναλογική δεν υπάρχουν ούτε νικητές, ούτε ηττημένοι, υπάρχουν ισότιμοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού με ενισχυμένη την ιδεολογία των συνεργασιών, τις οποίες απορρίπτει με αλαζονεία ο κ. Μητσοτάκης και με ηττοπάθεια ο κ. Τσίπρας. Η απόφαση να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ είναι απόφαση για συμφωνίες προοδευτικές, προγραμματικές και θα κριθεί αν πράγματι υπάρχει μια αντίληψη συνεργασιών στη βάση προγράμματος και όχι προσώπων. 

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει απλά μια κυβέρνηση, θέλει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς σπατάλη, διαφθορά, ιδιοποίηση πόρων.

Στην τραγωδία των Τεμπών δεν έλειψαν ούτε τα χρήματα, ούτε η τεχνολογία, έλειψε η αντίληψη ότι το δημόσιο χρήμα δεν είναι κτήμα και λάφυρο μιας κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει τη διαφορά και να συμβάλλει σε μια καθοριστικά προοδευτική κατεύθυνση, γιατί έχει συγκεκριμένους και δημοσιοποιημένους στόχους, για ουσιαστικές αλλαγές όπως αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ενεργειακής δημοκρατίας, με εγγυήσεις για δικαιοσύνη, κοινωνικές δομές με 150.000 κατοικίες, δομές υγείας, παιδείας, πρόνοιας με κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, επαναφορά του ΕΚΑΣ και ότι η πολιτεία υπηρετεί τον πολίτη και μόνο τον πολίτη.

Χαράλαμπος (Μπάμπης) Γκιόνογλου

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο