Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (18-20/5/2023)

ΔΤ: Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία  των προγόνων μας, Ελλήνων του Πόντου,  έχει προγραμματίσει τις εξής τρεις εκδηλώσεις:

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 σε συν - διοργάνωση με την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας και με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας θα παρουσιάσουν τη  μουσικοχορευτική παράσταση " Θυμούμαι...." προκειμένου να τιμήσουμε τον άδικο χαμό των ποντίων προγόνων μας, πριν από έναν αιώνα κατά τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας από τους Τούρκους, με την συμμετοχή:    

-Της Θεατρικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου.

-Toυ συνόλου παραδοσιακής μουσικής του  Μουσικού Σχολείου.

-Των  Χορευτικών Τμημάτων της  Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας με σύνθημα  "δίνω αίμα για το αίμα που χάθηκε". 

Το Σάββατο 20 Μαΐου στις 09.30 μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των αδικοχαμένων  προγόνων μας στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής  και θα ακολουθήσει  επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Καπετανίδη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής στην πλατεία Καπετανίδη με κύριο ομιλητή τον καταξιωμένο δημοσιογράφο, διευθυντή του περιοδικού "ΠΟΝΤΟΣ" καθώς και του Ραδιοφώνου των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης Φωκίωνα Φουντουκίδη. Στη λύρα και το τραγούδι ο δάσκαλος λύρας της Λέσχης Χρήστος Καλιοντζίδης .Θα συμμετέχουν τα παιδιά της Λέσχης και άλλων φορέων και συλλόγων. 

Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε όλους  όπως πάντα με σεβασμό και πιστά ακολουθώντας τις αρχές και αξίες  των προγόνων μας.

Με τιμή, για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                  Η Γ. Γραμματέας

Χαράλαμπος Καπουρτίδης                  Ευαγγελία Τογκουσίδου  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο