Λ. Τσαβδαρίδης: Περισσότερες δουλειές με άξονα την αγροτική παραγωγή - Ιδιαίτερα σημαντικό το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ από υποψήφιο βουλευτή (ΝΔ) Λάζαρο Τσαβδαρίδη:

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Περισσότερες δουλειές στην Ημαθία με άξονα την αγροτική παραγωγή

Επόμενος σταθμός της προεκλογικής περιοδείας του υπ. Βουλευτή ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη η Ξεχασμένη, τα Καβάσιλα και ο Σταυρός της Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών του Δήμου της Αλεξάνδρειας.

Στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις των κατοίκων των περιοχών που τον υποδέχθηκαν, κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει πτυχές του προγράμματος της ΝΔ για τους αγρότες και για το φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε όσα ο ίδιος διεκδίκησε κατά την διάρκεια της θητείας του ως Βουλευτής για τον κόσμο της Ημαθίας.

Μιλώντας δε για την επόμενη Ημέρα της Ημαθίας, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι ο Νομός οφείλει να αξιοποιήσει την ξεχωριστή αγροτική, οινοποιητική και γαστρονομική του παράδοση και μέσω της αλληλεπίδρασης της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, σε ένα ευρύ πλέγμα κλάδων, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την πρωτογενή παραγωγή.


Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Ιδιαίτερα σημαντικό το έργο των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ημαθία»

Τις αστυνομικές υπηρεσίες του τόπου μας επισκέφθηκε για ακόμη μία φορά ο υπ. Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, χθες Τετάρτη 10 Μαΐου, αυτή τη φορά μέσα στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας.

Στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ημαθίας, στους Γεωργιανούς, συναντήθηκε με τον Διοικητή Α/Α’ Νικόλαο Κυριακίδη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων κ. Παναγιώτη Χαρέλα και τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας κ. Μιχαήλ Τζαφερόπουλο και συζήτησε για ζητήματα μετανάστευσης και τους βέλτιστους τρόπους υποστήριξης από την Πολιτεία του εξαιρετικά πολύτιμου έργου των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα στον Νομό Ημαθίας.

Επιπροσθέτως επισκέφθηκε την Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος στη Βέροια, όπου και είχε τη χαρά να ενημερωθεί από την Διοικήτρια Α/Υ’ Σοφία Γαϊτανίδου για τα νέα εξαιρετικά ενδιαφέροντα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών, και να συγχαρεί τόσο την ίδια όσο και το προσωπικό της Σχολής για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που προσφέρουν, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας του πολίτη.


ΑΡΘΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»

*Δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 2023

Ο πρωτογενής τομέας στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας της ΝΔ

Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ την τετραετία 2023-2027.

Ένα πρόγραμμα οραματικό, που αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, πράσινη, ψηφιακή, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή.

Οι βασικοί άξονες του αποπνέουν αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά και ασφάλειας στον κόσμο της αγοράς.

Δημιουργούν τις προϋποθέσεις αλλά και τις στέρεες βάσεις για να συνεχίσει η ελληνική οικονομία τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς, με προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας μας βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας. Οι αγρότες μας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας γι’ αυτό και δίνουμε προτεραιότητα             στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Για το Νομό μου, την Ημαθία, όπου ο αγροτικός τομέας διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην τοπική οικονομία, την τετραετία 2019-23 πιστώθηκαν συνολικές ενισχύσεις ύψους 92,5 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς 5.597 δικαιούχων. Παράλληλα, δόθηκαν 113,87 εκατ. ευρώ σε έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ.

Για την επόμενη τετραετία o πήχης της ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος μπαίνει ακόμα υψηλότερα.

Προχωράμε στην οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στοχεύουμε σε ακόμη πιο δίκαιες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους, με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επιστρέφουμε και το 2023 τον ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο πιο δυναμικό κομμάτι της αγροτικής οικονομίας, οι οποίοι είναι οι νέοι αγρότες.  Γι’ αυτό το λόγο υπολογίζουμε στην αύξηση του αριθμού τους κατά 60.000 μέχρι το 2027.

Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει την κατασκευή νέων αρδευτικών έργων σε όλη την επικράτεια, ενώ θα προχωρήσουμε και στον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Κι όλα αυτά δεν είναι απλές υποσχέσεις, γραμμένες σε ένα word.

Αποτελούν δεσμεύσεις μας, που θα γίνουν πράξη, εφόσον στις 21 Μαΐου η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας.

Γιατί εμείς στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής που θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερο αγροτικό εισόδημα και μεγέθυνση της προστιθέμενης αξίας των εμβληματικών αγροτικών προϊόντων μας στην ανταγωνιστική διεθνή αγορά.

Γιατί στις 21 Μαΐου συγκρίνουμε και κρίνουμε, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, δεν γυρνάμε πίσω.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο