Από το πως ψήφισαν οι πολίτες στην... Πέλλα εξαρτάται η κατανομή της 4ης έδρας στην Ημαθία! Ποιος εκλέγεται τελικά;

Από το πως ψήφισαν οι πολίτες στην... Πέλλα εξαρτάται η κατανομή των εδρών στην Ημαθία! Μέσα από στα "περίεργα" (για πολλούς) του εκλογικού νόμου είναι ο τρόπος κατανομής των εδρών. Καθ' όλη την διάρκεια της ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, είδαμε τις έδρες να κάνουν... βόλτες και σε κάποιες στιγμές έδιναν έδρες στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελληνική Λύση και στους Σπαρτιάτες. 

Ωστόσο, στην εξέλιξη της βραδιάς διαφάνηκε η πραγματικότητα. Αφενός, η ΝΔ "κλείδωσε" τις έδρες, με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να βρίσκεται και πάλι στην Βουλή, μετά την "ανάπαυλα" του 1 μηνός από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αφού τότε η ΝΔ έβγαλε 2 έδρες και δεν εξελέγη. Αφετέρου, το ζητούμενο είναι που θα "κάτσει" η 4η έδρα. 

Τα υπαρκτά σενάρια είναι δύο: 

- Αν η Ελληνική Λύση πήρε περισσότερες ψήφους στην Ημαθία (σε απόλυτο αριθμό, όχι ποσοστό) από ό,τι πήρε στην Πέλλα, η έδρα του κόμματος του Κ. Βελόπουλου θα έρθει στην Ημαθία και ο Βασίλης Κοτίδης θα ορκιστεί και πάλι βουλευτής (όπως στην βραχύβια βουλή που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου). 

- Αν η Ελληνική Λύση έλαβε περισσότερες ψήφους (πάντα σε απόλυτο αριθμό) στην Πέλλα από ό,τι στην Ημαθία, τότε η έδρα της θα πάει στην Πέλλα, ενώ στην Ημαθία την έδρα θα την καταλάβει η 4η σε σειρά εκλογής υποψήφια της ΝΔ, η Στέλλα Αραμπατζή

Στο site του ΥΠ.ΕΣ. στις 02.43 πμ υπήρχε προβάδισμα των ψήφων της Ελληνικής Λύσης στην Ημαθία, με ενσωματωμένα τα 288 από 289 τμήματα, με 6.127 ψήφους έναντι 6.050 ψήφων στην Πέλλα (ενσωμάτωση 311 από 312). 

Συνεπώς, εκτός συγκλονιστικής ανατροπής, όλα δείχνουν πως τελικά την 4η έδρα στην Ημαθία θα την καταλάβει η Ελληνική Λύση και ο Βασίλης Κοτίδης (3 ΝΔ και 1 Ελληνική Λύση), ενώ στην Πέλλα θα καταλάβει 3 έδρες η ΝΔ και 1 ο ΣΥΡΙΖΑ (Βασιλειάδης, Σταμενίτης, Καρασμάνης και Τζάκρη). 

Με λίγα λόγια, οι βουλευτές Ημαθίας που εκλέγονται είναι οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Βασίλης Κοτίδης

(Μένει να ενσωματωθούν όλα τα εκλογικά τμήματα και να υπάρξουν τα επίσημα αποτελέσματα του Πρωτοδικείου, για να μιλάμε με 100% βεβαιότητα βεβαίως)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο