Επιμορφωτική δράση στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ΕΛΑΣ Β. Ελλάδος από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας

ΔΤ από Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου ΒέροιαςΔίωρη επιμορφωτική δράση για τη διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποίησε το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, την Τρίτη 6 Ιουνίου, σε αστυνομικούς της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιμόρφωση των αστυνομικών για το πολυεπίπεδο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, τις απαιτούμενες δικονομικές ενέργειες και τη συλλογή του προανακριτικού υλικού, καθώς και τους τρόπους ορθής καταγραφής και χειρισμού των περιστατικών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων για την ασφάλεια και προστασία των θυμάτων και στην ανάγκη εκπαίδευσης και εξειδίκευσης του προσωπικού.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014-2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο