Βέροια: Ξεκίνησαν οι εργασίες Ανάπλασης οδού Πιερίων - 12ο Δημοτικό

ΔΤ από Δ. Βέροιας: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Ανάπλασης της οδού Πιερίων μπροστά από το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, οι οποίες εντάσσονται στο έργο «Βελτίωση Αστικής Κινητικότητας σε περιοχές Σχολικών Συγκροτημάτων» συνολικού προϋπολογισμού 616.935,49 €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Οι εργασίες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας περιλαμβάνουν:

  • Διαπλάτυνση κατά 2,15 μ. των πεζοδρομίων μπροστά από το σχολικό συγκρότημα.
  • Ανακατασκευή σκάλας που οδηγεί στην είσοδο του 12ου Δημοτικού.
  • Κατασκευή καθιστικών πάγκων.
  • Κάλυψη των πεζοδρομίων με βοτσαλωτό δάπεδο και με κυβόλιθους.
  • Κατασκευή ραμπών διάβασης πεζών.
  • Κατασκευή παρτεριών .
  • Διαγράμμιση οδοστρώματος.

Το παρόν έργο αφορά στην κατασκευή έργων υποδομής για τη Βελτίωση της Αστικής Κινητικότητας στις περιοχές των σχολικών συγκροτημάτων του 5ου Δημοτικού, του 8ου Δημοτικού & 2ου Γυμνασίου και του 12ου Δημοτικού Βέροιας.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας για την προσβασιμότητα και τη διευκόλυνση της ασφαλούς κίνησης πεζών και ποδηλάτων, αλλά και η εν γένει εύρυθμη διευθέτηση της κυκλοφορίας για την οδική ασφάλεια των παιδιών που κινούνται στις περιοχές αυτές.

«Κύριο και βασικό μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών μας στα σχολεία. Πρόκειται για ένα έργο με επίκεντρο τον άνθρωπο και την πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα και σήμανση για την αυξημένη προσοχή των διερχόμενων οδηγών σε βασικές οδούς κυκλοφορίας εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος» τονίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο