Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Ημαθίας με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από Π.Ε. Ημαθίας:

Ενημέρωση για την ενεργοποίηση της Απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας.

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την επικαιροποίηση του Α.Α.4/10-07-2023 έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (καύσωνας), το υπ’ αριθμ.415/19-07-2023 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με θέμα “Λήψη πρόσθετων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών”, την έκδοση του χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς όπου προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 21-07-2023 ότι η κατηγορία κινδύνου θα είναι 3 (υψηλή) για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Βέροιας, και κατόπιν της εισηγητικής αναφοράς της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουλίου 2023 ημέρα Πέμπτη η σύγκληση του Συντονιστικού οργάνου της Π.Ε. Ημαθίας με απώτερο σκοπό την καλύτερη προετοιμασία και συντονισμό μεταξύ των φορέων που εμπλέκονται στον προληπτικό και κατασταλτικό μηχανισμό της δασοπροστασίας στην περιοχή ευθύνης της Π.Ε. Ημαθίας

Στη σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκαν οι:

  • Ο Αξιωματικός σύνδεσμος της Ι Μεραρχίας Πεζικού με την Πολιτική Προστασία,
  • Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ημαθίας,
  • Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας,
  • Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας,
  • Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας,
  • Ο αν. προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ημαθίας,
  • Ο Αν. προϊστάμενος του Δασαρχείου Βέροιας,
  • Ο Δασάρχης Νάουσας,
  • Ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ,
  • Ο εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ Ημαθίας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, κατόπιν της εισήγησης της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ημαθίας καθώς και τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Βέροιας, ενεργοποιείται η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας του Αντιπεριφερειαρχη Π.Ε. Ημαθίας (ΑΔΑ: ΨΓ897ΛΛ-Η7Π), που αφορά τις περιοχές NATURA, άλση πάρκα, δασικά οικοσυστήματα κλπ. όπως ορίζονται στις διάταξεις του Ν.998/1979 (Α’289), και έχει ισχύ από Παρασκευή 21-07-2023 στις 07:30 π.μ. έως και τις 07:30 π.μ. του Σαββάτου, 21-07-2023

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση προς στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων για την προστασία των Δασών. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο