Συρμούλα Τζήμα: «Γι’ αυτό συστρατεύομαι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ως Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας»

Δελτίο Τύπου από την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Συρμούλα Τζήμα - Τόπη:

Αγαπητοί συντοπίτες, 

Πάντα πίστευα ότι η Ημαθία είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση και την ιστορία. Η τεράστια πολιτιστική της κληρονομιά, ο εύφορος κάμπος της και τα φυσικά κάλλη της συνθέτουν ένα μοναδικό περιβάλλον που μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. 

‘Ένα μέλλον ευημερίας, ανάπτυξης και πολιτισμού το οποίο θα στέκει αντάξιο στο ένδοξο παρελθόν του τόπου μας και θα προσφέρει στους ανθρώπους της Ημαθίας τις ευκαιρίες και την προοπτική που αξίζουν. 

Τα επόμενα χρόνια με τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ παράλληλα με τις υπόλοιπες εθνικές και ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε ακόμα περισσότερα για την περιοχή μας. 

Για το λόγο αυτό μετά από σχεδόν δέκα χρόνια ενεργής ενασχόλησης με τα κοινά του Δήμου Βέροιας αποφάσισα να στρατευτώ στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενός αποδεδειγμένα άξιου κι εμπνευσμένου Περιφερειάρχη, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας, προκειμένου να χτίσουμε μαζί αλλά και με όλη την περιφερειακή ομάδα του το σχέδιο ανάπτυξης για την Ημαθία της επόμενης εικοσαετίας. 

Θέτοντας την πολυετή εμπειρία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις και τη μεγάλη επαγγελματική μου εμπειρία ως εκπαιδευτικός και νομικός στη διάθεση του Απόστολου Τζιτζικώστα, έχω τη διάθεση και την απαιτούμενη αφοσίωση να προσφέρω ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο καινοτόμο και συνάμα ρεαλιστικό πλάνο που θα φέρει την περιοχή μας στην πρωτοπορία των ελληνικών επαρχιών, πατώντας σ’ όσα σημαντικά έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τους συνεργάτες τους.  

Η Ημαθία σήμερα χρειάζεται ακόμη πιο δυναμική και ασυμβίβαστη εκπροσώπηση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο των κατοίκων της. Όμως, για να ακουστούν οι θέσεις μας ακόμη πιο δυνατά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και αιτήματα που θα αρθρώσουμε δυναμικά χωρίς συμβιβασμούς.

Στην προσπάθεια αυτή είμαι παρούσα και δεσμεύομαι ότι θα διεκδικώ πάντα το συμφέρον το δικό σας και του τόπου μας, με συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση πέντε αξόνων ανάπτυξης που το επόμενο διάστημα πρόκειται να κοινοποιήσω τόσο δημόσια όσο φυσικά και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη. 

Πιο συγκεκριμένα, η πρότασή μου για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ημαθίας βασίζεται στους εξής πέντε άξονες: 

  • Αγροτική Ανάπτυξη 
  • Πράσινη Ανάπτυξη – Ενεργειακή Αυτονομία 
  • Τουριστική & Πολιτιστική Ανάπτυξη 
  • Υποδομές 
  • Κοινωνική Αλληλεγγύη 

Για εμένα η συμμετοχή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Θα αποκτούσε αξία μόνο αν συνοδευόταν με λύσεις, αν συνδυαζόταν με νέα έργα, με νέες διεκδικήσεις, με νέες θέσεις εργασίας, με νέες επενδύσεις για την Ημαθία. 

Για αυτό σας ζητώ να με εξουσιοδοτήσετε με τη ψήφο σας ώστε να διεκδικήσω με όλη μου τη δύναμη το καλύτερο για όλους εμάς και τα παιδιά μας. 


Μια σύντομη γνωριμία με τη Συρμούλα 

Γεννήθηκα το 1981. Γονείς μου είναι ο συγγραφέας και ζωγράφος Αστέριος Τζίμας και η Μαίρη Καλαμαρά, εκπαιδευτικός. Εισάχθηκα από τους πρώτους στο τμήμα Νομικής του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησα με άριστα. Πρώτη επιτυχούσα στις εξετάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

Συνέχισα τις σπουδές μου με δεύτερο πτυχίο, αποφοιτώντας με άριστα από την Ανώτατη σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης ενώ είμαι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων (Ποινικές και Εγκληματολογικές Επιστήμες, Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, Δημόσια Διοίκηση). Τον Φλεβάρη του 2023 αναγορεύτηκα Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κόρδοβα στον τομέα Κοινωνικών και Νομικών Επιστημών. Διορίστηκα με γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και εργάστηκα με επιτυχία ως Νομικός στη Διοίκηση του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο γραφείο Νομικής Υποστήριξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας και στο Υπουργείο Παιδείας. Υπηρετώ ως Καθηγήτρια Νομικών & Πολιτικών Επιστημών στη Β/θμια Εκπ/ση Ημαθίας και ασκώ μάχιμη Δικηγορία στη Βέροια.   

Εκλέχτηκα δύο φορές πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, το 2014 ως σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας και το 2019 ως δημοτική σύμβουλος Βέροιας. Διατέλεσα Πρόεδρος της  ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Βέροιας. Διατελώ έως σήμερα Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας. Επίσης, είμαι μέλος του ΔΣ των νομικών προσώπων Κ.Α.Π.Α, Κ.Ε.Π.Α και των σχολικών επιτροπών Δήμου Βέροιας. Είμαι σύζυγος του Αθανασίου Τόπη, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, και μητέρα δύο αγοριών.

Συρμούλα Τζήμα-Τόπη,

Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας 

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Ισότητας των Φύλων Δήμου Βέροιας

Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο