ex-Αιρετικά: Διεργασίες για να μην κουρευτεί... "καπελάκι αλά Κιμ" ο Βοργιαζίδης

Γράφει ο Νίκος Βουδούρης*: Μπορεί ο Μιχάλης Χαλκίδης να απέσυρε την υποψηφιότητά του για τον Δ. Βέροιας, ωστόσο υπάρχουν πολλές σκέψεις ότι δεν θα πρέπει να αφεθεί η παράταξη Βοργιαζίδη να φτάσει σε ποσοστά... Βόρειας Κορέας, χωρίς να υπάρξει καμία εναλλακτική πρόταση με κεντροδεξιό πρόσημο.

Ο Θεόφιλος Κορωνάς δημιουργεί έναν συνδυασμό με - τουλάχιστον έως τώρα - πολύ αξιόλογα πρόσωπα, ενώ ο Κώστας Βοργιαζίδης έχει εκκρεμότητες για μερικά... κερασάκια. Ωστόσο, και οι δύο έχουν αναφορά κατά βάση στο κεντροαριστερό κοινό. 

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και ότι τον Βοργιαζίδη τον... γλυκοκοιτάζει η ΝΔ για στήριξη (τα είπαμε άλλωστε σε προγενέστερη ανάρτηση πόσο... γκαϊλέ έχει όπως φαίνεται η ΝΔ), άλλοι δε "Παυλίδη λένε και κλαίνε". Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν να πέσουν αμαχητί...

Για να μην αφεθεί, λοιπόν, το κοινό που δεν θέλει να ψηφίσει τον σημερινό Δήμαρχο, αλλά δεν εμπνέεται και από την πρόταση Κορωνά, συνεχίζονται οι διεργασίες για να συγκροτηθεί μία εναλλακτική πρόταση, που θα έχει ενδεχομένως ερείσματα στην κεντροδεξιά παράταξη, αλλά προφανώς δεν θα εξαρτά την πολιτική της επιβίωση από το αν λάβει στήριξη (πολιτική και έμπρακτη) από τη ΝΔ. 

Καλά πληροφορημένες πηγές του InVeria.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν σε εξέλιξη, εδώ και λίγες μέρες και κορυφώνονται μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, διεργασίες προκειμένου να υπάρξει μια σοβαρή πρόταση, από νέους, αλλά κυρίως ενεργούς, αξιόλογους και παραγωγικούς πολίτες.

Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθειά είναι ο Γιώργος Σοφιανίδης, αναπλ. διευθυντής ΔΥΠΑ Βέροιας (πρώην ΟΑΕΔ), ο οποίος συζητά, προσκαλεί και προκαλεί όσες και όσους πιστεύουν ότι η Βέροια αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που έχει, να ενεργοποιηθούν και να συστρατευθούν στην προσπάθεια αυτή. 

Το γεγονός ότι τόσο ο Γιώργος Σοφιανίδης, όσο και όσοι ήδη έχουν πει το "ναι" στο κάλεσμα δεν έχουν να αποδείξουν ή να χάσουν κάτι από την δράση τους, καθιστά ενδεχομένως τις κινήσεις τους πιο ελεύθερες. Δηλώνουν παρών, απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα και... αναλόγως της ανταπόκρισης, θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες εξελίξεις.

Τώρα, αν καταφέρουν να κάνουν σε μόλις 20 μέρες αυτό που άλλοι δεν κατάφεραν σε 1 χρόνο, θα είναι μεγάλη μαγκιά. Ή μεγάλη τρύπα στο νερό, αν τελικά δεν προχωρήσει το θέμα!

ΥΓ: Πάντως, εδώ που τα λέμε, να υπάρχουν τόσες γκρίνιες και παράπονα για την παρούσα δημοτική αρχή από τους πολίτες και στο τέλος να μην μπορεί να συγκροτηθεί μία στιβαρή εναλλακτική πρόταση, το λες και "οξύμωρο" για μία πόλη. Αλλά έχουμε συνηθίσει πια σε τέτοια σχήματα, ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο.

ΥΓ2: Ελπίζουμε μόνο οι διεργασίες να αφορούν σε πρόσωπα του υγιούς κομματιού του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι και να μην ξαναδοθεί αξία και σε πάλι σε φαιδρές περιπτώσεις, όπως ατυχώς έκανε ο αποσυρθείς υποψήφιος Δήμαρχος. Μεγάλη προσοχή Γιώργο!

ex-Αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά") 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο