Με τον Δήμαρχο Βέροιας συναντήθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων με τρία παιδιά Ημαθίας για διάθεση στέγης

ΔΤ: Αρχής γενομένης για τις δράσεις αναμόρφωσης και λειτουργίας του Συλλόγου Πολυτέκνων με Τρία Παιδιά Ν. Ημαθίας. 

Ως έχει ήδη τεθεί απο το πλάνο δράσεων των έξι πρώτων μηνών, εμπροσθοβαρής στόχος η μετεγκατάσταση του συλλόγου μας σε καταλληλότερο και εύκολα προσβάσιμο ακίνητο. 

Για αυτόν τον λόγο το νεοεκλεγέν  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Βέροιας Κ Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο θέτοντας του ως επίσημο αίτημα πλέον, το θέμα της μετεγκατάστασης των γραφείων του Συλλόγου.

Το ΔΣ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Βέροιας, για την αποδοχή τόσο του αιτήματος όσο και για τη διάθεσή του συνολικά να στηρίξει τις δράσεις του συλλόγου μας προκειμένου να κριθεί ευκταίος ο βασικός μας στόχος: Να υποστηριχθούν και ταυτόχρονα να αναδειχθούν οι οικογένειες με τρία τέκνα ως ο συνδετικός κρίκος επίλυσης του σημαντικότερου προβλήματος της χώρας μας, αυτού του δημογραφικού.

Σχετικά με τη νέα διεύθυνση του Συλλόγου, θα δημοσιευθεί νέα ανακοίνωση, που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Τέλος, σημειώνεται ότι οι πρώτες δεσμεύσεις του πρώτου εξαμήνου έχουν ήδη υλοποιηθεί σύμφωνα με την απο 08/07/2023 ανακοίνωση, η οποία και αναδημοσιεύεται παρακάτω.

Εκ μέρους του Δ.Σ Συλλόγου πολυτέκνων με τρία παιδιά 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Κ. Μουρτζίλας Γ. Νικόλαος


Ανακοίνωση Συλλόγου Πολυτέκνων Με Τρία Παιδιά Ν. Ημαθίας:


‘Αγαπητές οικογένειες με τρία παιδιά.

Ο σύλλογός αριθμεί σχεδόν είκοσι χρόνια ζωής με εξαιρετικά μεγάλες επιτυχίες υποστήριξης των αναγκών των μελών του. 

Ελπίζουμε, δια των προσπαθειών πρωτίστως του νέου διοικητικού συμβουλίου, όντας εντολοδόχος των μελών και έπειτα της υποστήριξης αυτών, τα επόμενα είκοσι χρόνια να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί το σύνολο των μελών του, μιας και φέρει στη σύνθεσή του ιδρυτικό μέλος, μέλος προηγούμενης διοίκησης του συλλόγου και νέα μέλη με νεαρά τέκνα έως 13 ετών.

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έλαβε χώρα την 06/07/2023.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, στην ουσία απεφασίσθει η επανιδρυση του συλλόγου μας στα πλαίσια μιας εντελώς νέας λειτουργίας στα πρότυπα που επιτάσσει πρωτίστως η δυναμική του συλλόγου αλλά και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας μας.   

Συγκεκριμένα έγιναν ομόφωνα αποδεκτά τα παρακάτω:  

1) Όραμα και αποστολή

·         Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας λόγω της υπογεννητικότητας απαιτεί άμεση επέμβαση επίλυσης. Πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας με άμεσο αντίκτυπο τόσο στην οικονομία όσο και στο μέλλον της Ελλάδος. 

·         Οι οικογένειες με τρία παιδιά μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο του συνδετικού κρίκου επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. Μαθηματικά αποδεκτό πως οικογένειες με ένα η δύο τέκνα θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα πληθυσμό με μικρότερο ή ίσο αριθμό Ελλήνων πολιτών στο πέρασμα των ετών. Οι οικογένειες με τρία τέκνα προσθέτουν οριακά τουλάχιστον ένα. Είναι κοινά αποδεκτό επίσης, πως όσο περισσότερες οικογένειες με τρία τέκνα υπάρχουν, αυξάνεται και η πιθανότητα ύπαρξης οικογενειών με τέσσερα ή περισσότερα τέκνα.

·         Κοινή αποδοχή όλων μας, πως η γονεϊκότητα είναι κάτι το μοναδικό, απόλυτα διαφορετικό και αποδεκτό για κάθε άνθρωπο και κάθε οικογένεια.

·         Παρόλα αυτά στόχος μας είναι η προτροπή, σε όσους έχουν την εξατομικευμένη διάθεση και δυνατότητα, να περάσουν τουλάχιστον στο ΄καθεστώς΄ της Τρίτεκνης Οικογένειας προκειμένου να απολαύσουν τις χαρές της και ταυτόχρονα να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.  

·         Για την επίτευξη των παραπάνω, ο Σύλλογος δεσμεύεται να πράξει με ιδία μέσα ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να παραδειγματίσει και εν τέλει να συμπαρασείρει όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες για τη μετάβαση στο ΄καθεστώς΄ της Τρίτεκνης Οικογένειας.

·         Προκειμένου ο παραπάνω στόχος να φέρει υψηλότατες πιθανότητες επιτυχίας, η ευθύνη και συμβολή της πολιτείας κρίνεται μεγίστης σημασίας. Ως εκ τούτου θα επιζητηθεί ποικιλοτρόπως από τον σύλλογο.  


2) Στόχοι πρώτων έξι μηνών.

·         Μετεγκατάσταση γραφείων του Συλλόγου σε προσβάσιμη περιοχή από οικογένειες και άτομα με αναπηρία. (έως 12/2023)

·         Ανακατασκευή ιστοτόπου με διεύθυνση www.3teknoi-imathias.gr . (έως 09/2023)

·         Ψηφιοποίηση αίτησης εγγραφής και οριστικής εγγραφής στο σύλλογο. (έως 10/2023)

·         Αποστολή ψηφιακού και έντυπου πάσου. (έως 11/2023)

·         Άμεση ενεργοποίηση μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς ενημέρωση των μελών. (έως 08/2023)

·         Λειτουργία καθημερινής τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης των μελών με δυνατότητα εναπόθεσης φωνητικού μηνύματος σε mail. (έως 07/2023)

·         Οργάνωση τουλάχιστον μιας δράσης γνωριμίας των μελών του συλλόγου. (έως 10/2023)

·         Οργάνωση τουλάχιστον μιας δράσης υλικής υποστήριξης των μελών του συλλόγου. (έως 12/2023)

·         Υπογραφή μνημονίων συνεργασίας  με συλλόγους, φορείς και οργανισμούς που αποδέχονται την στρατηγική επιλογή του συλλόγου να διαδραματίσει τον ρόλο του ‘συνδετικού κρίκου’ επίλυσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. (έως 01/2024)

·         Επίσκεψη και ενημέρωση όλων των θεσμικών φορέων για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου μας. (έως 12/2023)

3) Άμεση λειτουργία έως 19 Σεπτεμβρίου 2023

·         Δια ζώσης εξυπηρέτηση στο (ελπίζουμε προσωρινό) γραφείο Τετάρτη 12/07/2023 και ώρες 18:00 μμ – 21:00 μμ στην οδό Περικλέους 2 Βέροια 5ος Όροφος (δυστυχώς χωρίς ασανσέρ). Επόμενη δια ζώσης εξυπηρέτηση από 19/09/2023 και έπειτα νέας ανακοίνωσης.

·         Από 12/07/2023 καθημερινός τηλεφωνικός αριθμός εξυπηρέτησης 2331 200333

και ώρες 15:00 μμ – 17:00 μμ.

·         Το E-mail επικοινωνίας info@3teknoi-imathias.gr θα είναι ενεργό από 12/07/2023

·         Για τις εγγραφές των μελών απαιτείται α)πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, β) ταυτότητα των γονέων, γ) φωτογραφίες αστυνομικού τύπου όλων των μελών της οικογένειας, δ) 15€ για εγγραφή και συνδρομή μέλους (αφορά το σύνολο της οικογένειας).

Θέλουμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Πολυτέκνων Ν Ημαθίας για την στήριξή του και την εξαιρετικά τιμητική παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του κατά την διάρκεια διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας του συλλόγου μας.


Προφανώς και θα μας βρουν ως συμμάχους στις ομοειδής με διαφορετικής έντασης ανάγκες των οικογενειών μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο