Τους 154 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

ΔΤ: Με κεντρικό σύνθημα «Εμπιστοσύνη», ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού "Αλληλεγγύη" Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσίασε σήμερα τους 154 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.

Στην παρουσίαση οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 154 υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους από όλη την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι στελεχώνουν τον συνδυασμό της παράταξης "Αλληλεγγύη", για τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

-Ο αριθμός των υποψηφίων είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος ανά Περιφερειακή Ενότητα από το νόμο.

-Το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» είναι ανανεωμένο κατά 70% σε σχέση με το 2019.

-Υποψήφια με την «Αλληλεγγύη» είναι η νεότερη υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος σε όλη τη χώρα που γίνεται 18 χρόνων την ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων, δηλαδή στις 31 Αυγούστου.

«Αυτή η παράταξη, μια πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική παράταξη, η δική μας παράταξη, η Αλληλεγγύη, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε αυτά τα χρόνια, που ήταν πιο μεγάλες και πιο πολλές από ποτέ, μπορεί σήμερα να κοιτάζει τους συμπολίτες μας στα μάτια. Μπορεί να τους κοιτάζει στα μάτια ,γιατί είμαστε δίπλα τους κάθε μέρα, σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε πρόκληση.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και το κάναμε πράξη, με το πρόγραμμα “Διέξοδος” και εκατοντάδες ακόμα δράσεις, για την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις, την καινοτομία και την κατάρτιση.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα αναβαθμίσουμε τις υποδομές και το κάναμε πράξη, με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16, το δρόμο στην Είσοδο του Κιλκίς, την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης, τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας και το κάναμε πράξη, με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές, σε όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στα παιδιά και τους γονείς και το κάναμε πράξη, με νέα σχολεία, με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία, με χιλιάδες θέσεις, κάθε χρόνο, σε παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και το κάναμε πράξη, με περισσότερες από 150 κοινωνικές δομές για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τα άτομα με αναπηρία, τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής κάθε συμπολίτη μας και το κάναμε πράξη, με τα πρώτα έργα στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, με δεκάδες νέους χώρους πρασίνου και πάρκα στις γειτονιές μας σε όλη τη Μακεδονία, με την αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, που βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος και το κάναμε πράξη, με την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημόσιων κτιρίων, νοσοκομείων, αθλητικών εγκαταστάσεων και κατοικιών οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα προβάλουμε τον πολιτισμό μας και το κάναμε πράξη, με το νέο Μουσείο Βεργίνας, με το άνοιγμα, σε πρώτη φάση για ειδικά κοινά, του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, με την Αρχαία Πέλλα, με πάνω από χίλιες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με 80 οπτικοακουστικές παραγωγές που γυρίστηκαν με τη στήριξη του Film Office της Περιφέρειας.

-Γιατί δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία, τις ουρές και τα γκισέ και το κάναμε πράξη, με την ψηφιακή Περιφέρεια που δημιουργήσαμε και 200 ψηφιακές υπηρεσίες σε πρώτη φάση», επισήμανε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τζιτζικώστας, σχετικά με τις κυριότερες δεσμεύσεις που ανέλαβε ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στην υπόσχεση που έδωσε το 2019 να δυναμώσει τη Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Κυρίως δεσμευτήκαμε να δυναμώσουμε τη Μακεδονία. Και σήμερα η Κεντρική Μακεδονία είναι μια Περιφέρεια, που διαρκώς αλλάζει, εκσυγχρονίζεται, δυναμώνει και κάνει βήματα μπροστά. Μια Περιφέρεια ισχυρή στην Ελλάδα και στην κορυφή της Ευρώπης: Με εξαγωγές που φτάνουν πλέον τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα είναι πρώτη στην Ελλάδα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Με διπλασιασμό των επενδύσεων στις τουριστικές υποδομές και πολλές πρωτιές στις αφίξεις τουριστών. Με κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Με την παραγωγή του 25% του Αγροτικού ΑΕΠ της χώρας. Με μία από τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρώπη σε αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ. Με έσοδα 145 εκατομμύρια ευρώ και 4.000 νέες θέσεις εργασίας μόνο από τις κινηματογραφικές παραγωγές που φέραμε στον τόπο μας. Με παγκόσμιες εταιρείες κολοσσούς που επενδύουν στην Κεντρική Μακεδονία, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον τόπο μας, τους ανθρώπους και το σχέδιό μας για το μέλλον. Γιατί η παράταξή μας εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα, στο μέλλον».

Μιλώντας για το διακύβευμα των φετινών περιφερειακών εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι οι αποφάσεις που θα λάβουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου είναι κρίσιμες: «Γιατί σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας: Για την Κεντρική Μακεδονία που διεκδικεί και πετυχαίνει και δεν είναι μια Περιφέρεια στάσιμη που απλώς περιμένει. Για την Κεντρική Μακεδονία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, εξοικονόμηση για κάθε σπίτι και δεν είναι μια περιφέρεια ρίσκου και αβεβαιότητας για τον πολίτη. Για την Κεντρική Μακεδονία που μετατρέπει τους απρόσωπους πόρους σε μετρήσιμο έργο στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στα νοσοκομεία, στα σχολεία και δεν είναι μια περιφέρεια που υπόσχεται τα πάντα στη θεωρία. Πειραματισμοί τώρα, δεν χωρούν. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκο αυτή τη στιγμή με το μέλλον μας. Και στο κάτω-κάτω, δεν έχουμε ακούσει κάποια πρόταση διακυβέρνησης. Το αναμάσημα της μιζέριας και του γκρίζου δεν είναι πρόταση διακυβέρνησης. Δεν είναι πρόταση το “όχι σε όλα”. Πρόταση για το μέλλον είναι το όραμα και ο ρεαλισμός, το σχέδιο, η εμπειρία, οι φρέσκες ιδέες και η ισχυρή ομάδα της Αλληλεγγύης».

Η ομάδα της «Αλληλεγγύης» που παρουσίασε σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας είναι μια ομάδα άξιων και ικανών ανθρώπων, με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, με διαφορετικά επαγγέλματα και ενδιαφέροντα, που αντανακλούν ολόκληρη την κοινωνία της Κεντρικής Μακεδονίας.  Εργαζόμενοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αθλητές, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, αγρότες, δημοσιογράφοι, γυναίκες και άνδρες ενεργοί στην κοινωνία, που συνδυάζουν την εμπειρία με τις νέες ιδέες, που ξέρουν να δίνουν μάχες και να τις κερδίζουν, συνθέτουν τον συνδυασμό της «Αλληλεγγύης».

«Μια ομάδα ανθρώπων, που μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η διάθεση για προσφορά. Γι’ αυτό η παράταξη της Αλληλεγγύης είναι εγγύηση για συνεργασία, είναι εγγύηση για αποτελεσματικότητα, είναι εγγύηση για δουλειά. Και σας διαβεβαιώνω ότι με την ίδια ενέργεια, με την ίδια συνέπεια, με την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή κάθε συμπολίτη μας: από την Ειδομένη στο Κιλκίς και το Σιδηρόκαστρο στις Σέρρες, μέχρι τη Συκιά στη Χαλκιδική και τη Λεπτοκαρυά στην Πιερία, και από την Άρνισσα στη Πέλλα και το Ροδοχώρι στην Ημαθία, μέχρι τον Σταυρό και την Ξυλούπολη στη Θεσσαλονίκη. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα, για τα όνειρα και τις προσδοκίες κάθε ανθρώπου, για την οικογένειά του, για τα παιδιά του, για το μέλλον. Θα εργαζόμαστε κάθε μέρα για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, το όραμα που ενώνει όλους τους Μακεδόνες, να χτίσουμε τη Μακεδονία του 2030. Μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Την Περιφέρεια που αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό. Την Περιφέρεια που η ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη, θα είναι δίκαιη, θα είναι για όλους. Μαζί θα τα καταφέρουμε. Με την ομάδα που κάνει τη διαφορά. Με την ομάδα νίκης για την Κεντρική Μακεδονία. Με την Αλληλεγγύη και δύναμή μας την εμπιστοσύνη!», συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Σοφία Τουντούρη, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Τζιτζικώστας με ένα tablet υπέβαλε «ζωντανά» στην ηλεκτρονική πύλη υποψηφιοτήτων των εκλογών, το ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης».

Οι 154 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ανά Περιφερειακή Ενότητα κατανέμονται ως εξής:

Ημαθίας: 13

Κιλκίς: 8

Θεσσαλονίκης: 90

Πέλλας: 10

Πιερίας: 10

Σερρών: 13

Χαλκιδικής: 10.


Οι υποψήφιοι της Ημαθίας:

1. Αθανασίου Τζωρτζίνα Δρ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ

2. Δελιοπούλου Ελισσάβετ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

3. Κακαγιάννης Θεόδωρος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΔΕΔΥ ΗΜΑΘΙΑΣ 

4. Καλαϊτζίδης Κώστας ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

5. Λιλιοπούλου Ευδοξία ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

6. Μαργαριτόπουλος Δημήτρης ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ

7. Μέλιου Λαμπρινή ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

8. Μουρτζίλας Στέργιος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

9. Πετράκης Κώστας ΑΘΛΗΤΗΣ - ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

10. Πυρινός Δημήτρης Δρ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

11. Τεληγιαννίδης Θεόφιλος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

12. Τζήμα-Τόπη Συρμούλα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

13. Τζίλα Σοφία ΙΑΤΡΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο