ex-Αιρετικά: Οι... γενναίοι των δημοτικών εκλογών της Βέροιας

Από την στήλη "ex-Αιρετικά" στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" (Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, φύλλο 71)

🚨 Τα… ψέματα τέλος κυρία μου και κύριε, οι συνδυασμοί ενόψει των εκλογών της Αυτοδιοίκησης κατατέθηκαν ηλεκτρονικά και απομένει η τυπική τους έγκριση / ανακήρυξή τους από το Πρωτοδικείο…

🚩 Στον Δ. Βέροιας, τελικά, δεν είχαμε νέες… περιπέτειες! Κατατέθηκαν 4 συνδυασμοί (Βοργιαζίδη, Κορωνά, Παλουκίδη, Χατζησάββα) και με αυτούς θα… πορευθούμε μέχρι τις 8 Οκτωβρίου! 

🚩 Το ξεχωριστό σε αυτές τις εκλογές είναι ότι, ενώ το 2019 είχαμε δύο που «ψάρευαν» κυρίως από την… δεξιά δεξαμενή (Μπατσαρά – Παυλίδης), τώρα έχουμε δύο που «ψαρεύουν» από την κεντροαριστερή (Βοργιαζίδης – Κορωνάς). 

🚩 Από την άλλη, ο «καθαρός δεξιός» Κώστας Παλουκίδης και ο κομμουνιστής Παναγιώτης Χατζησάββας έχουν μια πιο ξεκάθαρη πολιτική κατεύθυνση. 

🚨 Ο «ασθμαίνων» και… κομάντο Παλουκίδης τελικά κατάφερε να στήσει συνδυασμό και μάλιστα είδαμε να μπαίνουν άτομα που πεισματικά είχαν αρνηθεί να μπουν με τον Μιχάλη Χαλκίδη. 

🚩 Η αλήθεια είναι ότι σε έναν αγώνα 15 ημερών δεν είναι πάντα εύκολο να συνδυαστεί ποσότητα με ποιότητα. Ελπίζουμε να τα κατάφερε. Διότι ως μοναδικός εκφραστής του 41%, έχει άλλη βαρύτητα. 

🚩 Εκτός και αν δεν είναι εκφραστής, γιατί επίσημα δεν ακούσαμε κάτι! Τα καμώματα της ΝΔ που με το ένα μάτι στηρίζει και το άλλο κρατάει στάση ουδέτερη, έχουν άλλωστε εξοργίσει πολύ εμπλεκόμενο κόσμο! 

🚨Στην αντίπερα όχθη, ο Θεόφιλος Κορωνάς είχε όλο τον καιρό μπροστά του για να στήσει ένα καλό συνδυασμό. Ποσοτικά τα πήγε μέτρια. Ποιοτικά, επειδή είχαμε την ευκαιρία να δούμε μερικές από τις υποψηφιότητες, μπορούμε να πούμε πως τα πήγε πολύ καλά! 

🚩 Αλλά, ποιότητα χωρίς ποσότητα και το αντίστροφο, δεν είναι ό,τι καλύτερο για μια εκλογική μάχη. 

🚩 Σε κάθε περίπτωση όμως, χίλιες φορές ποιότητα πολιτικών προσώπων και έστω με μικρό αριθμό, παρά… η σάρα και μάρα. Να με συμπαθάτε, αλλά έτσι το νοιώθω. 

🚨 Με τα περιφερειακά τι να πούμε! 

🚩 Τρεις «σταθεροί» υποψήφιοι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ΝΔ), ο Χρήστος Παπαστεργίου (ΠΑΣΟΚ) και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος (ΚΚΕ), ένας νεοεμφανιζόμενος με κομματική στήριξη, ο Γιάννης Μυλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και μερικοί ακόμη. 

🚩 Από τους λοιπούς, έντονη δραστηριότητα παρουσιάζει ο Βασίλης Ρόκος, ο οποίος φέρεται να βολιδοσκοπήθηκε στις αρχές για στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκ του αποτελέσματος βλέπουμε (τουλάχιστον στην Ημαθία) να κάνει επιλογές σε πρόσωπα που κινούνται στα δεξιά του πολιτικού φάσματος (ή και πέραν αυτού).

🚩 Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι άπαντες (ίσως εξαιρέσουμε την παράταξη του ΚΚΕ που έχει άλλη λειτουργία) μέχρι τελευταία στιγμή δυσκολεύτηκαν να γεμίσουν πλήρως τα ψηφοδέλτιά τους. 

🚩 Ακόμα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που θεωρητικά έχει το «πάνω χέρι» είχε δυσκολίες να κλείσει «deal». Βεβαίως, έκλεισε και σε γενικές γραμμές θεωρείται ένα «δυνατό ψηφοδέλτιο» και αντιπροσωπευτικό σε φύλο, περιοχές, επαγγέλματα κ.α. 

🚨 Στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 ανοίγει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, που λέτε… Ένας μήνας θα απομένει μέχρι τις εκλογές. 

🚩 Έκκληση, παράκληση, προσευχή ή όπως αλλιώς θέλετε: Μην τις παίρνετε αψήφιστα τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης! Σε αυτές εκλέγουμε τα πρόσωπα που έχουν την ευθύνη για την άμεση καθημερινότητά μας! 

🚨 Καλές οι συγγένειες, οι κουμπαριές και οι φιλίες, αλλά η καθημερινότητα, όπως και τα μεγάλα έργα, δεν λύνονται με τέτοιες επιλογές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο