Αγιασμό στις ΓΕΧΑ Βέροιας και Νάουσας τέλεσε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων - Το πρόγραμμα κίνησης έως 12 Οκτωβρίου

Το μεσημέρι της Κυριακής, 1ης Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε Αγιασμό και ομίλησε στην ΓΕΧΑ Βεροίας, ενώ το απόγευμα τέλεσε Αγιασμό και ομίλησε στην ΓΕΧΑ Ναούσης.


Ο κ. Παντελεήμων ανέπτυξε το θέμα: «Ο πόλεμος των παθών» και ευχήθηκε καλή αρχή στα εσπερινά κηρύγματα με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας εκκλησιαστικής και κατηχητικής χρονιάς, ενώ προσκάλεσε τους κατηχητές, τις κατηχήτριες, τους κυκλάρχες και τις κυκλάρχισες στην επίσημη έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί για την Ιερά μας Μητρόπολη το εσπέρας της Παρασκευής, 6ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου θα δοθούν και τα καθιερωμένα διοριστήρια.

Πρόγραμμα κίνησης Μητροπολίτη

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας για την εορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου. Στο τέλος θα τελέσει μνημόσυνο για τα κοιμηθέντα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βεροίας.

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» και θα αναπτύξει το θέμα: «Τά ἱερά μυστήρια ὡς συστατικά στοιχεῖα τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Στο τέλος του Εσπερινού θα επιδώσει τα διοριστήρια στους κατηχητές, τις κατηχήτριες, τους κυκλάρχες και τις κυκλάρχισσες με την ευκαιρία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το πρωί θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων.

Το διάστημα 9 με 11 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στις 7:00 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο