Περιοδείες σε χωριά και την αγορά της Βέροιας από τον υπ. Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη

Ανοιχτός διάλογος και θετικές εξαγγελίες στις περιοδείες του υπ. Δημάρχου και Επικ. της παράταξης «Δράση με Γνώση», Κώστα Βοργιαζίδη

Από τον Διαβατό, τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, του αείμνηστου χειρουργού Χαράλαμπου Βοργιαζίδη, ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου, τον κύκλο περιοδειών του στα χωριά του Δήμου Βέροιας ο υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης, ο κ. Βοργιαζίδης έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου. Ανέπτυξε του βασικούς άξονες του προγράμματος της Δημοτικής παράταξης «Δράση με Γνώση» και τις ενέργειες των τελευταίων ετών όπου παρουσιάζονται άκρως θετικά αποτελέσματα για τον δήμο με:

 • Αύξηση προϋπολογισμού άνω του 50% σε μία μόλις τετραετία
 • Υλοποίηση έργων άνω των 70.000.000 €
 • Υλοποίηση έργων με ίδιους πόρους τουλάχιστον 15.000.000 €
 • Τετραπλασιασμό των έργων υποδομής
 • Δραστική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων του δήμου

Σε έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ του Κώστα Βοργιαζίδη και των δημοτών, ο υποψ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα, το σημαντικότερο κεφάλαιο για την οικονομία της Βέροιας. 

«Η προσπάθεια στήριξης της αγροτικής οικονομίας βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο για τη γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη. Σχεδιάσαμε, δρομολογήσαμε και υλοποιήσαμε σειρά έργων ύψους 4,9 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικά δίκτυα. Μεταξύ των έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι η ολοκλήρωση του Αποχετευτικού δικτύου Διαβατού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση».

Η περιοδεία ξεκίνησε νωρίτερα με συναντήσεις του Κώστα Βοργιαζίδη με κατοίκους της Μέσης. Ο ίδιος ανέπτυξε τις προγραμματικές θέσεις και τους στόχους της επόμενη πενταετίας για την «Ισχυρή Αγροτική και Κτηνοτροφική Ανάπτυξη» και τα έργα στήριξης του αγροτικού κόσμου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βέροιας.

Απαντώντας σε όσους μιλούν για εγκατάλειψη της υπαίθρου, ο Κώστας Βοργιαζίδης υπογράμμισε την υλοποίηση κορυφαίας σημασίας έργων και πρωτοβουλιών συνολικού προϋπολογισμού 4,9 εκατ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας και αρδευτικά δίκτυα, μεταξύ αυτών και του Αρδευτικού δικτύου Μέσης. 

«Σήμερα χρησιμοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να κάνουμε πράξη έργα με τοπικό αποτύπωμα που εκσυγχρονίζουν το αρδευτικό δίκτυο βελτιώνοντας τη λειτουργία του. Πρόκειται για έργα κορυφαίας σημασίας για τον Δήμο μας, ο οποίος επενδύει στον πρωτογενή τομέα» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης.

Επόμενος σταθμός της πρώτης περιοδείας του υποψήφιου Δημάρχου ήταν η Κουλούρα. Ο Κώστας Βοργιαζίδης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό του. Οι προτάσεις της Δημοτικής παράταξης «Δράση με Γνώση» αφορούν έργα ύψιστης περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας και έχουν τη σφραγίδα του συνδυασμού με επικεφαλής τον Κώστα Βοργιαζίδη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης για την αποχέτευση Κουλούρας τον επόμενο μήνα.

Οι εποικοδομητικές συναντήσεις με τον απλό κόσμο της υπαίθρου θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Αυτές αποτελούν το επιστέγασμα της ισχυρής σχέσης που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, με παραγωγή έργου στην πράξη και σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου.


«Ανάπτυξη σε κάθε γωνιά του Δήμου Βέροιας» -  Περιοδεία Βοργιαζίδη σε Αγ. Μαρίνα και Αγ. Γεώργιο

Τη βασική πεποίθηση και διεκδίκηση του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε κάθε γωνιά του Δήμου Βέροιας, ανέπτυξε στους κατοίκους της Αγ. Μαρίνας και του Αγ. Γεωργίου ο υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Βοργιαζίδης.

Οι συναντήσεις και ο ανοιχτός διάλογος του Κώστα Βοργιαζίδη και των υποψηφίων της παράταξης «Δράση με Γνώση» με δημότες συνεχίζεται δυναμικά, με περιοδείες στα χωριά. Ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε τη σειρά σημαντικών έργων που έχουν υλοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, με έμφαση στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, την κυριότερη πηγή εισοδήματος στις τοπικές κοινότητες

Ο Κώστας Βοργιαζίδης ανέλυσε το αναπτυξιακό του πρόγραμμα για τα χωριά του Δήμου Βέροιας και τον σχεδιασμό διεκδίκησης πηγών χρηματοδότησης για την εκτέλεση μεγάλων και σημαντικών έργων στη Δ.Ε. Δοβρά, όπως η Αποχέτευση και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ.

Στην Αγ. Μαρίνα, το κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί όλα τα χρόνια μεταξύ του Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», Κώστα Βοργιαζίδη και των δημοτών, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά. «Ισχυρό όπλο για εμάς είναι τα έργα υποδομής. Έργα με θετικό πρόσημο σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας» είπε ο υποψ. Δήμαρχος σχετικά και με τη ολοκλήρωση του Μεταλλικού στεγάστρου στις κερκίδες του γηπέδου της Αγ. Μαρίνας.

Τις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την παιδεία και τον πολιτισμό – αθλητισμό σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ανέλυσε στη συνέχεια της περιοδείας του στον Αγ. Γεώργιο, ο Κώστας Βοργιαζίδης. Επανέλαβε σε όλους τους τόνους τη στήριξη της παράταξης «Δράση με Γνώση» στους κατοίκους των χωριών, υπογραμμίζοντας τα έργα Κατασκευής μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Αγ. Γεωργίου, την Επέκταση του δημοτικού σχολείου Αγ. Γεωργίου και την Αγροτική Οδοποία Αγ. Γεωργίου.

«Τα σπουδαία έργα δεν σταματούν εδώ. Σχεδιάζουμε, δρομολογούμε και υλοποιούμε μια σειρά έργων και πρωτοβουλιών για την αγροτική οδοποιία και τα αρδευτικά δίκτυα. Προχωρούμε με προτάσεις που υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση σε αναπτυξιακά προγράμματα, όπως η “Αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Αγίας Μαρίνας και Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας”, έργο χιλιάδων ευρώ προς όφελος των δημοτών, για τη βελτίωση των υφιστάμενων δρόμων και την ταχύτερη πρόσβαση στην γεωργική γη» είπε ο Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση».

Ο υποψ. Δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης, εξήγησε λεπτομερώς τους στόχους και τα σχέδια της επόμενης πενταετίας, καλώντας τους δημότες να συμπορευτούν με την παράταξη «Δράση με Γνώση». «Την ομάδα της γνώσης, της εμπειρίας, των διεκδικήσεων και του εκσυγχρονισμού» είπε ολοκληρώνοντας τις εποικοδομητικές συναντήσεις του με τους πολίτες.

Ο Κώστας Βοργιαζίδης δίπλα στους παραγωγούς και εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς Μακροχωρίου – Περιοδεία σε Μακροχώρι (Απ. Παύλο) 

Την επιθυμία του να βρίσκεται καθημερινά κοντά στους δημότες, όπως άλλωστε πράττει όλα τα χρόνια, εκφράζει με συνεχείς επαφές με τους δημότες ο υποφ. Δήμαρχος και Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης. Ο κύκλος περιοδειών στα χωριά των Δ.Ε. Βέροιας συνεχίζεται, με την επίσκεψη του υποψ. Δημάρχου και υποψηφίων συμβούλων στην Λαϊκή Αγορά Μακροχωρίου, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. 
Ο Κώστας Βοργιαζίδης συνομίλησε με καταναλωτές για την ακρίβεια που παρατηρείται στα αγροτικά προϊόντα και τις ελλείψεις στην αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών. 
Η παρουσία του Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» συνεχίστηκε με περιοδεία στις γειτονιές του Μακροχωρίου. Ο Κώστας Βοργιαζίδης δεν παρέλειψε να επιβλέψει τα Έργα οδικής ασφάλειας, μήκους 4 χλμ, με ασφαλτοστρώσεις που ολοκληρώθηκαν σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου των δρόμων του Μακροχωρίου, στο πλαίσιο έργου με συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ.
«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι προσπάθειες που έγιναν για την αναβάθμιση των υποδομών στην Δ.Ε. Απ. Παύλου και στο Μακροχώρι χαίρουν αποδοχής και απήχησης από τους δημότες. Μιλάμε για τις προτάσεις κορυφαίων έργων όπως η η Ολοκλήρωση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Συστήματος στον περιβάλλοντα χώρο του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας, όπου αναμένεται η σύνδεσή του με τη ΔΕΗ για την παραγωγή ρεύματος. Εμείς μιλάμε με έργα και όχι με λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποψ. Δήμαρχος Βέροιας, απαριθμώντας το σύνολο των παρεμβάσεων που είναι ορατές στην καθημερινότητα των δημοτών και έχουν αλλάξει άρδην την εικόνα του Μακροχωρίου. Με πρώτη την:
 • Κατασκευή του Κυκλικού Κόμβου Μακροχωρίου για την ασφάλεια οδηγών και πεζών με διευθέτηση της κυκλοφορίας
 • Ανάπλαση Πλατείας Μακροχωρίου
 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ
 • Ανακατασκευή του δαπέδου γηπέδου μίνι ποδοσφαίρου (5Χ5) Μακροχωρίου
 • Ηλεκτροφωτισμό γηπέδου Μακροχωρίου
 • Αγροτική Οδοποιία αγροκτημάτων Μακροχωρίου και Νέας Νικομήδειας Δήμου Βέροιας 
 • Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας 
«Σε πρώτη προτεραιότητα των προγραμματικών μας θέσεων βρίσκεται η Αντικατάσταση του ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου στο δημοτικό γυμναστήριο Δ. Βικέλας, καθώς και η Αγροτική οδοποιία στα αγροκτήματα Μακροχωρίου» σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης.

«Πορεία νίκης» για τον Κώστα Βοργιαζίδη – Κλιμάκιο του συνδυασμού «Δράση με Γνώση» στην αγορά της Βέροιας

Περιοδεία στα εμπορικά καταστήματα και καφέ στον πεζόδρομο της Βέροιας έκανε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο Επικεφαλής του συνδυασμού «Δράση με Γνώση», Κώστας Βοργιαζίδης. Συνοδευόμενος από υποψήφιους συμβούλους της παράταξης συναντήθηκε με επαγγελματίες και άκουσε τις αγωνίες και τα προβλήματα των ανθρώπων του εμπορίου.
Στις συνομιλίες που είχε με τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο πεζοδρομημένο εμπορικό κέντρο, ο Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε πως όλα τα χρόνια, ως αυτοδιοικητικός στο τιμόνι του Δήμου Βέροιας, βρίσκεται πάντα δίπλα στις κοινές υποθέσεις που απασχολούν τον κλάδο, πάντα με αίσθημα σεβασμού και αλληλεγγύης απέναντι σε όλους.
«Το στρατηγικό σχέδιο για την πόλη μας περιλαμβάνει αναγκαίες δράσεις για μία σύγχρονη, βιώσιμη και λειτουργική Βέροια. Θέλουμε έναν δήμο αξιόπιστο, οικονομικά υγιή και λειτουργικό που παράγει υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία» ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Κώστας Βοργιαζίδης στους επαγγελματίες της πόλης.
Στις επαφές του με πολίτες ο υποψ. Δήμαρχος έδωσε έμφαση στο φιλικό οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί, με τη βελτίωση των οικονομικών, της διοικητικής ικανότητας και της αποτελεσματικότητας του Δήμου και τις σχετικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών, της ψηφιακής μετάβασης και της καινοτομίας.
«Στις δύσκολες εποχές της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που περάσαμε καταφέραμε να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μας. Επενδύσαμε στην τουριστική ανάπτυξη βάζοντας την Βέροια στον τουριστικό χάρτη της χώρας, και όχι μόνο. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και καθιερώσαμε νέες δράσεις που έχουν γίνει θεσμός, όπως η “Λευκή Νύχτα”, επενδύουμε κάθε χρόνο στον εορταστικό διάκοσμο της αγοράς και προχωρούμε σε παρεμβάσεις ανάπλασης του κεντρικού πεζόδρομου για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της καρδιάς της εμπορικής ζώνης της Βέροιας» δήλωσε ο υποψ. Δήμαρχος.
Για τα μεγάλα έργα εντός του πολεοδομικού ιστού, ο σχεδιασμός της παράταξης «Δράση με Γνώση» περιλαμβάνει σημαντικότατες παρεμβάσεις μέσα από τη συστηματική αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
«Το σχέδιο μας περιλαμβάνει αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για την ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος, του πολιτισμού και του αθλητισμού μας όπως η Κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου στην είσοδο της πόλης, η Ανάπλαση και ενοποίηση της περιοχής του Βήματος Απ. Παύλου με τη διατηρητέα συνοικία της Μπαρμπούτας, η Ανάπλαση της Πλατείας Πλατάνων και της οδού Κεντρικής και η Αντιπλημμυρική μελέτη – Ανάπλαση κοίτης ποταμού Τριποτάμου» δήλωσε ο Κώστας Βοργιαζίδης. 
Η περιοδεία του Επικεφαλής της παράταξης «Δράση με Γνώση» συνεχίστηκε στα καφέ της πόλης, όπου συνομίλησε με νέους για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

#συνεχίζουμε_ακόμα_πιο_ψηλά
#ΔΡΑΣΗ_ΜΕ_ΓΝΩΣΗ
#ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ_ΚΩΣΤΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο