Πάνω από 900 γυναίκες ωφελήθηκαν στα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Δ. Βέροιας - Δράσεις για Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψη Βίας κατά γυναικών

ΔΤ: Καθημερινά, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο  εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός. Στη χώρα μας η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση, είχε ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισης και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας και σύμφωνα με τον απολογισμό του έργου στο Κέντρο Συμβουλευτικής συνολικά πάνω από 900 γυναίκες (περίπου 8-10 καινούργιες υποδοχές κάθε μήνα) βρήκαν ανταπόκριση και υποστήριξη στο πρόβλημά τους, περιορίζοντας ή εξαλείφοντας τον κίνδυνο της βίας, κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, πάνω από 1.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, ωφελούνται μέσω των βιωματικών εργαστηρίων από τους επιστήμονες του Κέντρου.

Τουλάχιστον επτά άνεργες γυναίκες, εξυπηρετούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Βέροιας, εντάχθηκαν το 2022 στην αγορά εργασίας μέσω του Ειδικού προγράμματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ. Οι γυναίκες πραγματοποίησαν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής στο Συμβουλευτικό Κέντρο, με σκοπό την ενδυνάμωση, την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αυτενέργειας. 

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης σημειώνει: «Η δυναμική του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας είναι διαχρονική, στη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής. Με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Βέροιας μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το ΚΕΠ Υγείας και το Δημοτικό Ιατρείο εξασφαλίζουν την αμεσότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και αιτημάτων».

Κάθε μία γυναίκα αξίζει να ζει χωρίς φόβο, ντροπή και ενοχές νιώθοντας ότι φταίει η ίδια για αυτό που υφίσταται. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Βέροιας υπενθυμίζει πως: «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη. Έχεις τη δύναμη να πεις όχι». 

***

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών λειτουργίας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας,  διοργανώνει και παρουσιάζει, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ), την έκθεση φωτογραφίας «Σπάσε τη σιωπή». Γυναίκες αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εγρήγορση του κοινού σχετικά με το θέμα των γυναικοκτονιών και της βίας κατά των γυναικών, σε όλες τις μορφές της.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ώρα 19:00, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 3  Δεκεμβρίου 2023, με ελεύθερη είσοδο.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η ΚΕΠΑ και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, φιλοξενούν την παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου MONKS Ευριπίδου Άλκηστη,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 21.00 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

«Μ’ αγαπάς; Θα πέθαινες για μένα;»
Μια φράση-κλισέ μεταξύ ερωτευμένων παίρνει σάρκα και οστά. Ένας άνδρας που μέλλεται να πεθάνει, ζητά από τη σύζυγό του να θυσιαστεί για να ζήσει εκείνος. Κι εκείνη δέχεται.
Έως πού φτάνει η αγάπη και η θυσία μεταξύ δύο ερωτευμένων, μεταξύ δύο συζύγων, μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας; Πώς σκοτώνεται ένας γάμος, όταν οι προτεραιότητες του ενός μπαίνουν μπροστά από τα δικαιώματα της άλλης; Μιλά κανείς από τον περίγυρο για αυτές τις καθημερινές αδικίες;

Τιμή εισιτηρίων:
13€ την ημέρα της παράστασης
10€ Μειωμένο (Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμεΑ, άνω των 65)
Προπώληση εισιτηρίων 10€
· Μέσω viva έως τις 23/11: 10 ευρώ https://www.more.com/theater/eyripidou-alkisti-veroia
· Στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, Παύλου Μελά 8 & Μπιζανίου, 3ος όροφος, τηλ.2331078100
· Στο Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , Ελ. Βενιζέλου 38,τηλ.2331024612

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων
Συρμούλα Τζήμα

Το επιστημονικό προσωπικό 
Έφη Τσαπαροπούλου – ψυχολόγος
Σταυρούλα Λυμούση – νομική σύμβουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο