Βέροια: Ενός λεπτού σιγή στο 1ο ΕΠΑΛ για τον μαθητή που "έφυγε" τόσο άδικα - Ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός στο σχολείο

 

Στην σκιά του τραγικού περιστατικού με τον θάνατο του 15χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, που κατοικούσε στον Παλαιό Πρόδρομο Αλεξάνδρειας, ξεκίνησε το σχολικό ωράριο του σχολείου που φοιτούσε, το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου 2023. 

Στο σχολείο, που την προηγούμενη εβδομάδα τελούσε υπό κατάληψη, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, σοκαρισμένοι από τον απροσδόκητο θάνατο του συμμαθητή και μαθητή τους και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr, το σχολείο τις επόμενες μέρες δεν θα λειτουργεί με τους συνήθεις ρυθμούς. Όλη την εβδομάδα ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός στο σχολείο, στους οποίος θα μπορεί να απευθύνεται όποιος μαθητής νοιώσει την ανάγκη, ενώ και οι εκπαιδευτικοί θα είναι διαθέσιμοι για να συζητήσουν για τα "πολλά γιατί" που οδήγησαν τον 15χρονο στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. 

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για το τμήμα που ανήκει ο 15χρονος, στην Α τάξη του ΕΠΑΛ. Το πρωί συνοδεία του διευθυντή και εκπαιδευτικών μπήκαν όλοι μαζί στην τάξη και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ψυχολογικής διαχείρισης του περιστατικού από το ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. 

Το βασικό μήνυμα - έκκληση του διευθυντή του σχολείου που μίλησε το πρωί στα παιδιά, προκειμένου ποτέ ξανά να μην χαθεί τόσο άδικα κανείς μαθητής, ήταν ένα: "Μιλήστε! Μιλήστε για όλα αυτά που σας απασχολούν και σίγουρα θα βρεθεί λύση". 


Συλλυπητήριο μήνυμα Διευθυντή ΔΔΕ Ημαθίας

Για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλτατζόγλου, αναφέροντας:

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας  πενθεί… Πενθεί και θρηνεί για ένα νέο παιδί 15 χρονών, μαθητή της σχολικής μονάδας του ΕΠΑΛ Βέροιας, που την Παρασκευή βρήκε τραγικό κυριολεκτικά θάνατο.  Ως εκπαιδευτικός και Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια, τόσο εμού του ιδίου, όσο και  σύσσωμης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας , στους οικείους του αδικοχαμένου μαθητή μας… 

Ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Αθανάσιος  Δ. Αλατζόγλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο