Ημέρα... αποχαιρετισμών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της θητείας 2019-2023

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την περίοδο 2019-2023 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023. 

Ως τελευταία συνεδρίαση, ήταν και η τελευταία παρουσία αρκετών δημοτικών συμβούλων που εξελέγησαν το 2019 και λήγει η θητεία τους, είτε επειδή μεταπήδησαν σε άλλες... πολιτικές αρένες, είτε έθεσαν υποψηφιότητα καθόλου ή έθεσαν υποψηφιότητα και δεν εξελέγησαν. 

Μεταξύ αυτών, έλαβαν τον λόγο και "αποχαιρέτησαν" η επικεφαλής της παράταξης "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη" και αντιδήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά,  ο επικεφαλής της παράταξης "Προτεραιότητα στον Πολίτη" Αντώνης Μαρκούλης, ο οποίος κατήλθε στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, ο επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" Δημήτρης Τσανακτσίδης, ο οποίος δεν κατήλθε στις εκλογές, καθώς και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Γιώργος Μελιόπουλος, κατατάχθηκε πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο, αλλά η ΛΑΣ έβγαλε μία έδρα την οποία καταλαμβάνει ο επικεφαλής της. 

Επίσης, αποχαιρετιστήριες δηλώσεις έκαναν η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα - Τόπη, η οποία εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος, ο Χρήστος Τσιούντας, ο οποίος μετά από 37 χρόνια θητείας στην αυτοδιοίκηση "αποστρατεύεται", η Δήμητρα Ράλλη, η οποία έθεσε υποψηφιότητα αυτή τη φορά με την παράταξη Βοργιαζίδη (είχε εκλεγεί με την παράταξη Παπαγιάννη το 2019) αλλά δεν εξελέγη, ο Δημήτρης Πυρινός, ο οποίος ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και δεν εξελέγη, καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Λυκοστράτης, ο οποίος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα και δήλωσε με έμφαση πως όσα λέγονται περί "πλουτισμού" του μέσα από την ενασχόλησή του με την πολιτική είναι απολύτως ψευδή, καθώς όλα τα χρόνια που διετέλεσε αντιδήμαρχος Τουρισμού ήταν άμισθος. Άλλωστε, έχοντας τρεις επιχειρήσεις (ΙΚΤΕΟ στη Θεσσαλονίκη, ΚΕΚ και ξενοδοχείο), δεν είχε ανάγκη την αντιμισθία του αντιδημάρχου. 

Μάλιστα, ο Χρήστος Τσιούντας, ο οποίος έχει διατελέσει από τοπικός σύμβουλος Τριλόφου μέχρι Δήμαρχος Δοβρά και μετέπειτα δημοτικός σύμβουλος του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, κέρασε όλους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και πολίτες για την... πολιτική σύνταξη μετά από 37 έτη συνεχόμενης παρουσίας του στα κοινά.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο