Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Επικό... πετσόκομμα Παλουκίδη στον αντιδήμαρχο Τεχνικών - Σε αμηχανία ο Δήμαρχος (βίντεο)

Σήμερα είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, αλλά από 1 Ιανουαρίου 2024 θα είναι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Και αν κρίνουμε από την τωρινή του στάση, αναμένεται να ζήσουμε... μεγάλες στιγμές την επόμενη 5ετία!

Ο λόγος για τον Κώστα Παλουκίδη, ο οποίος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 θέλησε να ζητήσει ενημέρωση, μεταξύ άλλων, για τα υπό κατάρρευση κτίρια της Βέροιας (για πολοστή φορά) και για το αν έχουν γίνει έλεγχοι στις γέφυρες του Τριποτάμου σχετικά με την στατικότητά τους. 

Δύο θέματα πολύ σοβαρά, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών και όχι με φωτάκια, γιρλάντες και... κοινωνικές συναναστροφές. Και όμως, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέξανδρος Τσαχουρίδης για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε αδιάβαστος απέναντι στις ερωτήσεις του Κώστα Παλουκίδη. 

Με το γνωστό ύφος που παραπέμπει σε κάτι μεταξύ "είμαι βαρύ πεπόνι" και "γειά σας, ήρθε ο τυπάς της γειτονιάς σας", ο κ. Τσαχουρίδης αρκέστηκε να απαντήσει στον κ. Παλουκίδη ότι θα ρωτήσει την υπηρεσία για να ενημερωθεί για όσα ρώτησε (αν είναι ασφαλείς δηλαδή οι γέφυρες ή αν υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθεί κόσμος, τι γίνεται με το σπίτι στην οδό Βερμίου, εξαιτίας του οποίου έχει κλείσει ο δρόμος κλπ). 

Βεβαίως, η απάντηση "θα σας απαντήσω όταν ενημερωθώ" δεν άρεσε. Όχι μόνο στον ερωτώντα, αλλά ούτε καν στον Δήμαρχο, Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος ανέλαβε να απαντήσει ένα προς ένα τα ερωτήματα του κ. Παλουκίδη. Βέβαια, η απάντηση δεν ενόχλησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Άρη Λαζαρίδη, ο οποίος προσπάθησε να καλύψει την ανεπάρκεια του αντιδημάρχου Τεχνικών, λέγοντας πως έθεσε πολλά θέματα μαζί και δεν θα προλάβαινε να απαντήσει... 

Ο Δήμαρχος, βέβαια, λίγο αργότερα απάντησε μια χαρά. Για τις μεν γέφυρες του Τριποτάμου ανέφερε ότι έγιναν μακροσκοπικοί έλεγχοι αρχικά και διαπιστώθηκε όντως πρόβλημα στην γέφυρα του Ολγάνου (περιοχή Μπαρμπούτας), στον οπλισμό της γέφυρας, δηλαδή φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πως βγήκαν τα σίδερα έξω και υπάρχει θέμα στατικότητας, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από πιο ενδελεχή έλεγχο. Έχει γίνει ήδη μελέτη και θα προχωρήσει ο Δήμος σε κατασκευή νέας γέφυρας. Για το κτίριο της οδού Βερμίου, ο Δήμαρχος απάντησε πως έχει γίνει μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου η οποία εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Κ. Μακεδονίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ίδια μελέτη επανελέγχθηκε και απορρίφθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού (στο οποίο υπάγεται η Υπηρεσία), κάτι που χαρακτήρισε "περίεργο" ο κ. Βοργιαζίδης. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να γίνει άλλη διαδικασία, η οποία θα πάει πίσω την όλη ιστορία... Απαντήσεις έδωσε και για όλα τα άλλα θέματα (τα "πολλά" κατά τον πρόεδρο του Σώματος) ο κ. Βοργιαζίδης. 

Με δυο λόγια, ο Δήμαρχος είχε πλήρη γνώση για κάθε ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν από τον Κώστα Παλουκίδη. Γνωρίζει τι έχει γίνει, τι αναμένεται να γίνει και τι δεν μπορεί να γίνει. Σαν να ήταν αυτός ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Και αν υποθέσουμε ότι ως δήμαρχος πολύ καλά κάνει και έχει γνώση για όλα τα θέματα, τι να πούμε για τον καθ' ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο που εμφανίστηκε να μην ξέρει τι γίνεται σε θέματα του "χαρτοφυλακίου" του;

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Παλουκίδης, απευθυνόμενος στον Βοργιαζίδη: "Στα 'λεγα Δήμαρχε, αλλά δεν ξέρω πότε θα βαρεθείς να είσαι και αντιδήμαρχος και Δήμαρχος μαζί" είπε στο τέλος της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης ο κ. Παλουκίδης, προκαλώντας την έντονη αμηχανία στον Κώστα Βοργιαζίδη και θυμηδία (σε άλλους πιο έκδηλη, σε άλλους συγκεκαλλυμένη) σε δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και πολίτες. 

Τελικά, η "φαρμακερή" διαπίστωση του Κώστα Παλουκίδη, γεννά ερωτήματα πολλά, ειδικά αν συνυπολογήσουμε και παλαιότερες περιπτώσεις που ο κ. Τσαχουρίδης εμφανίστηκε να έχει μαύρα μεσάνυχτα για θέματα της αρμοδιότητάς του και αντ' αυτού απάντησε (ή τον "άδειασε") ο Δήμαρχος (δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εδώ). Είναι απλώς "αχυράνθρωπος" στην θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών (όπως ξεκάθαρα υπονόησε ο κ. Παλουκίδης), ίσως για να υπάρχουν δύο υπογραφές εκ μέρους του Δήμου Βέροιας στις κατά καιρούς συμβάσεις με εργολάβους, και όλα περνούν από το χέρι του ίδιου του Δημάρχου, που ως Μηχανικός, αλλά και έμπειρος αυτοδιοικητικός πια, κατέχει τα θέματα πολύ καλά; Ή έτυχε απλώς να μην γνωρίζει τι γίνεται με τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητές του, αλλά έχει σε άλλους τομείς το... πάνω χέρι; 

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας (11/12/2023):

Σε κάθε περίπτωση, επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη κουβέντα για τις θέσεις αντιδημάρχων της νέας περιόδου, η συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2023 έβγαλε και μία είδηση. Ξέρουμε ποιος δεν πρόκειται να γίνει (ξανά) αντιδήμαρχος Τεχνικών! 

Και επειδή δεν είναι η πρώτη "δύσκολη" στιγμή (να θυμίσουμε την περίπτωση εξύβρισης γυναίκας - μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ, την παράτυπη παρουσία του σε σχολική αίθουσα εν ώρα μαθήματος και την όλη συζήτηση που υπήρξε γύρο από αυτή, τις αντιπάθειες που έχει δημιουργήσει με πολλούς συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους και άλλα που δεν είναι της... παρούσης), ενδεχομένως, η είδηση να είναι πιο γενική: Ίσως, ξέρουμε ποιον από τους 21 δημοτικούς συμβούλους δεν θα αξιοποιήσει σε σοβαρές θέσεις ευθύνης ο Δήμαρχος...

ΥΓ: Ο Κώστας Παλουκίδης ξεκίνησε με... πρόκες και κατά των τριών κυβερνητικών βουλευτών! Οι... πληγές των δημοτικών εκλογών που λέγαμε!

ΥΓ2: Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του συντάκτη γράφεται για να διευκολυνθεί όποιος επιθυμήσει υποβολή μήνυσης ή απλώς προς... ενημέρωση!

ex-Αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά") 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο