Επίσκεψη των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον «Έρασμο»

ΔΤ: 19 μαθήτριες και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, συνοδεία της Διευθύντριας Όλγας Σαββίδου και εκπαιδευτικών,  επισκέφθηκαν τα γραφεία του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου 17, το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου 2023.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως κοινή δράση μεταξύ του σχολείου και του «Έρασμου» στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου ανοιχτής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, για τη διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας, πάνω σε θέματα μορφών βίας και εκφοβισμών, αλλά και θεματικής ευρύτερης κοινωνικής αναφοράς, όπως την υποστήριξη ευάλωτων – ευπαθών ομάδων κ.ο.κ. 

Σε αυτό το πλαίσιο οι μικροί μαθητές παρακινούμενοι από τους δασκάλους τους και με τη βοήθεια και προσφορά των οικογενειών τους έφεραν, κατά την επίσκεψή τους, σημαντικές ποσότητες τροφίμων μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, γάλατα κλπ), με σκοπό να υποστηρίξουν τη φετινή διοργάνωση της εκστρατείας αγάπης του «Έρασμου», ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς,  με τη διανομή δεμάτων σε περίπου 80 κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες. 

Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκαν στα γραφεία, εκ μέρους της Διοίκησης, η Πρόεδρος του ΔΣ Γεωργία Φωστηροπούλου, η Ταμίας Κατερίνα Μαυρίδου, η Γραμματέας Μαργαρίτα Δαμιανίδου και το μέλος Αλεξάνδρα Ανανιάδου, παρουσία και των εργαζομένων της δομής. 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές κεράστηκαν γιορτινά γλυκίσματα και χυμούς,  ξεναγήθηκαν στους χώρους των γραφείων, ενημερώθηκαν για το έργο και τις ιδιότητες των εργαζομένων και ειδικότερα των υπαλλήλων της Επιστημονικής Ομάδας (Ψυχολόγου, Κοινωνικής Λειτουργού και Νομικού), τη λειτουργία του Ξενώνα Βραχείας Διαμονής και συζήτησαν με τα μέλη της Διοίκησης και το προσωπικό, που απάντησε σε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, εξαιρετικά ώριμου προβληματισμού για την παιδική τους ηλικία.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο