ex-Αιρετικά: Στα... κάγκελα να βρισκόμαστε!

💣 Μέρες που έρχονται δεν θέλω να φαίνομαι κακός, κυρία μου και κύριε, για αυτό δεν θα γκρινιάξω πολύ για τώρα… Από τη νέα χρονιά, που θα κάνουμε και… restart, θα τα έχουμε καιρό να τα λέμε!

📌 Βέβαια, μπορεί για την παρούσα δημοτική αρχή της Βέροιας (όπως και όλης της Ελλάδας) να είναι οι τελευταίες της μέρες, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ βάλθηκε να τους βάλει τους Δημάρχους στα… κάγκελα, αυτή τη φορά με το θέμα των ΔΕΥΑ!

📌 Χωρίς να είναι τίποτα οριστικό, φάνηκε πως η κυβέρνηση «πάτησε φρένο» στο συγκεκριμένο θέμα, σε αντίθεση με την άρον – άρον συγχώνευση των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων με τους κατά τόπους Δήμους. 

📌 Μπροστά σε μία «μπετοναρισμένη» ΚΕΔΕ και ΕΔΕΥΑ, η κυβέρνηση, δια στόματος Σκυλακάκη, παρουσίασε μεν το σχέδιο, αλλά θα το θέσει σε διάλογο του ΟΤΑ και όχι σε μια τυπική διαβούλευση. 

📌 Βλέπετε, σε διαφορετική περίπτωση υπήρχε η απειλή της… επί μακρόν απεργίας, διαδηλώσεων και πιέσεων, από «ημέτερους» και μη Δημάρχους. 

💣 Μιλώντας για Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις, τις προάλλες κάποιος με ρώτησε για ποιον λόγο υπάρχουν επιχειρήσεις στην περιοχή της Βέροιας που παίρνουν αναθέσεις έργων προμηθειών ή παροχής υπηρεσιών που ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο

📌 Δεν ήξερα να απαντήσω το γιατί, φαντάζομαι ότι όλα θα είναι νόμιμα, δεν θα γίνονται απευθείας αναθέσεις σε υποστηρικτές ως αντάλλαγμα της βοήθειάς τους (καλά, είναι υποστηρικτές, αλλά φαντάζομαι όχι για το μισό εκατομμύριο αναθέσεις, αλλά επειδή εκτιμούν τα πολιτικά πρόσωπα) και γενικότερα οι προμήθειες θα γίνονται σύμφωνα με τις κανονικές τιμές (και όχι υπερτιμολογήσεις), κατόπιν προσφορών.

📌 Άλλωστε, για να μη με ζαλίζουν οι «πονηρούληδες» που με ρωτούν, όλα είναι στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Να ελέγξουν ποιοι παίρνουν αναθέσεις για προμήθεια υλικών ή για άλλες υπηρεσίες προς το Δήμο. Ας μην είμαστε τόσο καχύποπτοι πια και βλέπουμε παντού… δοσοληψίες! 

📌 Είπαμε, γιορτές έρχονται και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πονηρά! 

 💣 Κλείνοντας, επειδή απομένει λιγότερος από 1 μήνας για το κυνήγι του λαγού, η στήλη προσφέρει κοινωνικό μήνυμα προς όσους δεν τα πήγαν πολύ καλά φέτος, μέσω της φωτογραφίας του άρθρου! 

📌 Ίσως δεν φταίνε τα λαγωνικά σας, αλλά ίσως θα έπρεπε να έχετε κάτι πιο… δραστικό!

📍 ΥΓ: Η ένσταση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου περί μη ανακήρυξης του συνδυασμού της υποψήφιας Δημάρχου Αλεξάνδρεια Δώρας Κουρκουτά συζητήθηκε και αναμένεται με τη νέα χρονιά η απόφαση. Ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει αναλάβει την υπόθεση εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος. Βρε λες να έχουμε… ανατροπές στον Γιδά;

📍 ΥΓ2: Το επόμενο τριήμερο θα έχουμε τις ορκωμοσίες Δημάρχων και Συμβούλων (Νάουσα 17/12, Βέροια 18/12, Αλεξάνδρεια 20/12). Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να αποδειχθούν όλοι άξιοι!

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2023 - Φύλλο 86)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο