Τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και τον Δήμαρχο Βέροιας επισκέφθηκε ο νέος ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Jerry Ismail

Την Π.Ε. Ημαθίας επισκέφτηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2023, ο Γενικός Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Jerry Ismail στο πλαίσιο επαφών γνωριμίας του με επικεφαλής των θεσμών των περιοχών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, αφού τον καλωσόρισε στο γραφείο του, τόνισε πως αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που υποδέχεται τον πρόξενο μιας χώρας με την οποία μας δένουν δυνατοί φιλικοί δεσμοί που χάνονται βαθιά μέσα στο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ένα πολύ θερμό και φιλικό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά οι στενές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών αλλά και η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενισχυση της συνεργασίας τους σε μια σειρά από τομείς όπως, εξαγωγές,  επενδύσεις,  ενέργεια, πολιτισμός, τουρισμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης παρουσίασε μια σειρά από έργα και δράσεις που εκτελούνται στην Ημαθία αλλά και την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλεται, για να επανέλθει η περιοχή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αξιοποιώντας στο έπακρον τα ευρωπαϊκά πρόγραμμα που εξασφαλίζει με επιτυχία ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειώνς, πρωταθλητής στην απορρόφηση κονδυλίων τα τελευταία χρόνια.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην περιοχή για προσέλκυση επενδύσεων, πάντα σε συνεργασία και με την συμβολή του Απόδημου Ελληνισμού των ΗΠΑ, στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση του οργανωμένου τουρισμού και των εμπορικών συναλλαγών. 

Από την πλευρά του ο κ. Ismail δήλωσε ενθουσιασμένος από τον πλούτο της περιοχής μας, τα ποιοτικά αγροτικά μας προϊόντα, τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, τα μοναδικά φυσικού κάλλους τοπία και τουριστικούς προορισμούς, καθώς και τα περίφημα κρασιά, της οινοποιητικής ζώνης Νάουσας, που είναι ιδιαίτερα γνωστά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξέφρασε μάλιστα την πρόθεση του να συνδράμει στην έλευση επενδύσεων στην περιοχή από αμερικανικές εταιρείες αλλά και στην περαιτέρω σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Στο πέρας της συνάντησης, ο κ. Καλαϊτζίδης χάρισε στον Αμερικανό Πρόξενο το επίχρυσο βιβλίο εθιμοτυπίας με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς των Αιγών, ο οποίος ανταπέδωσε με αντίστοιχο δώρο εθιμοτυπίας των ΗΠΑ. 

Επίσκεψη του νέου Γενικού Προξένου των ΗΠΑ Jerry Ismail στον Δήμαρχο Βέροιας

Ζητήματα ανάπτυξης, επενδύσεων και καινοτομίας αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του νέου Προξένου των ΗΠΑ, κ. Jerry Ismail στον Δήμαρχο Βέροιας κ.Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, το πρωί της Πέμπτης, 7 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Βέροιας, στο πλαίσιο εξοικείωσης του ίδιου με την περιοχή που καλύπτει το Γενικό Προξενείο, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στα τέλη Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Βέροιας παρουσίασε στον κ. Ismail το προφίλ της πόλης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού διπλωμάτη αρκετό διάστημα μετά την τελευταία επίσκεψη προξένου των ΗΠΑ στην Βέροια.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στους τομείς οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και συγκεκριμένα στον τουρισμό, την αγροδιατροφή και την ενέργεια.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ismail δώρισε αναμνηστικό των ΗΠΑ στον κ. Βοργιαζίδη και ο Δήμαρχος Βέροιας, με τη σειρά του, το λεύκωμα και τον θυρεό της πόλης.

(δελτία Τύπου από Π.Ε. Ημαθίας και Δ. Βέροιας)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο