Άδεια πήρες; Στην δώσανε; (του Θεόδωρου Θεοδωρίδη)

Του Δημοτικού Συμβούλου Βέροιας Θεόδωρου Θεοδωρίδη (παράταξη Θ. Κορωνά):

Να ακόμη ένα ενδιαφέρον που δείχνει, την επάρκεια, την γνώση και την ποιότητα των νεοεκλεγμένων. Για να πάω στον βιολογικό καθαρισμό στο χωριό μου στο Μακροχώρι για να δω πόσο ακόμη θα συνεχίζεται η αυθαιρεσία και η παρανομία, πρέπει να ζητήσω έγγραφη, παρακαλώ, άδεια. Όταν θα μου απαντήσουν, μπορώ να πάω. 

Φαντάζομαι θα ζητάνε να τους πω,  ποια μέρα θα πάω και τι ώρα. Μόνος μου. Κανένας άλλος. Ένας εκλεγμένος πολίτης, ένας Δημοτικός Σύμβουλος, θέλει άδεια για να ελέγξει τις πομπές, που αποδείχθηκαν και εικόνες και μετρήσιμα στοιχεία των υπηρεσιών. 

Μην ξεχνάτε.

Ο βιολογικός, δεν λειτουργεί. Ρυπαίνει κάθε μέρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Το είπα, τα ξαναείπα , το ξαναλέω και μια μήνυση δεν τόλμησαν για συκοφαντία. Για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μην ξεχνάτε. Παρόλα αυτά, εμείς όλοι, τους πληρώνουμε αδρά κάθε μήνα για την εργασία που προσφέρουν. Θέλετε και το τραγικότερο; Για να είσαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒ, απλό μέλος, πρέπει να έχεις και Πανεπιστημιακή μόρφωση. Για να είσαι  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, μπορείς να είσαι και με «πτυχίο» νήπιων. Τα μεγάλα νήπια λέω. Να ρωτήσω ποιες είναι οι Ακαδημαϊκές περγαμηνές του Προέδρου; Ο Λαός λέει αποφάσισε. Θέλεις δε θέλεις το αποδέχεσαι. Όμως, έχω το δικαίωμα να είμαι απέναντι σ αυτήν την απόφαση, με επιχειρήματα και γνώση. Κι επειδή δεν έχω κάτι, διαπραγματεύσιμο, ούτε είχα, σε όσα κατέθεσα εδώ πολύ και πριν, έχω σε όλα δίκιο. Μα σε όλα. Ο χρόνος είναι αυτός που θα το αποδείξει αλλά, το πουλάκι ήδη πέταξε. Δώρον άδωρον τότε. Μη ξαναρωτήσετε γιατί είμαστε σ αυτό το χάλι. Όσοι το συνήθισαν ως φυσιολογικό, αφορά τους ίδιους. Έχουμε ότι μας αξίζει.  

Ξέρετε πως είναι σήμερα ο βιολογικός; Σας ενδιαφέρει; Απευθύνομαι στους φίλους μου που και αυτοί ανησυχούν. Όχι ασφαλώς τους φίλους εδώ άκριτα. Απευθύνομαι σ αυτούς για να είναι σίγουροι ότι δεν σταματήσαμε. Ότι το δίκιο και η αλήθεια, είναι με τη δική μας πλευρά. Όλα αυτά γιατί δεν με ενδιαφέρει πλέον το πώς θα με χαρακτηρίσουν κάποιοι. Δεν αισθάνομαι καθόλου μα καθόλου την ανάγκη να πείσω κάποιους. Οι εκλογές τελείωσαν και το 58 % ανημέρωτο θα απολαμβάνει την αξιοπιστία των επιλογών του.

Ορίστε λοιπόν, πως είναι ο βιολογικός σήμερα. Μαύρο χάλι. Έχουμε ότι μας αξίζει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο