Νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και μέλη σε Επιτροπές της ΠΚΜ - Δήλωση της Συρμούλας Τζήμα Τόπη

Την Τετάρτη 10 Ιαναουαρίου 2024 εκλέχθηκαν ο νέος Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι 24 Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ενώ συστάθηκαν και συγκροτήθηκαν οι δύο Επιτροπές, η Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας.

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εκλέγοντας ως νέο Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης τον Ντίνο Κούη. Ψήφισαν 54 Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Υπέρ της πρότασης του Περιφερειάρχη 49 ψήφοι, τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια, ένα άκυρο.

Οι 24 Εκπρόσωποι του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, που εξελέγησαν είναι οι εξής:

-«Αλληλεγγύη» 16 εκπρόσωποι: Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Χρυσαυγή Δριστά – Λαφατζή, Πελαγία Ιορδανίδου, Παρασκευή Κουρτίδου, Γιάννης Κουφίδης, Σιμέλα Κυριακίδου - Τσιαλούκη, Λευτέρης Κυρίζογλου, Θανάσης Λιακόπουλος, Θεόδωρος Μητράκας, Στέργιος Μουρτζίλας, Θάνος Μπέγκας, Νατάσα Σωτηριάδου, Άννα Τζήκα, Συρμούλα Τζήμα – Τόπη και Μαγδαληνή (Λίνα) Φιλιππιάδου

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» τρεις εκπρόσωποι: Χρήστος Παπαστεργίου, Καλλιόπη Βαλταδώρου και Σπύρος Γουγούσης

-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο εκπρόσωποι: Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς

-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο εκπρόσωποι: Γιάννης Μυλόπουλος και Δήμητρα Θωμά

-«Μακεδονία Μπροστά» ένας εκπρόσωπος: Δήμος Κυριλίδης


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όρισε Πρόεδρο της νέας Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Τα μέλη που εξελέγησαν για κάθε Επιτροπή είναι τα εξής:

Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας:

-«Αλληλεγγύη» οχτώ μέλη: Θεόδωρος Αγγελίδης, Αριστείδης Καμπανός, Παρασκευή Κουρτίδου, Γιάννης Κουφίδης, Θάνος Μπέγκας, Συρμούλα Τζήμα – Τόπη, Άννα Τζήκα και Μαγδαληνή (Λίνα) Φιλιππιάδου

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» δυο μέλη: Φώτης Φωτιάδης και Θωμάς Χατζηηλιάδης

-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο μέλη: Κώστας Ιντζές και Ερμοφύλη Σαραντίδου

-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο μέλη: Γιάννης Μυλόπουλος και Φώτης Χατζόγλου

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

-«Αλληλεγγύη» οχτώ μέλη: Διονύσης Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Ανεστίδης, Όλια Βασιλάκη – Καρόζη, Χρυσαυγή Δριστά – Λαφατζή, Δημήτρης Ευθυμιάδης, Πελαγία Ιορδανίδου, Λευτέρης Κυρίζογλου και Νατάσα Σωτηριάδου.

-«Πράξεις για τη Μακεδονία» δυο μέλη: Φώτης Φωτιάδης και Θωμάς Χατζηηλιάδης

-«Λαϊκή Συσπείρωση» δυο μέλη: Κατερίνα Μπόσκου και Γιώργος Χαβατζάς

-«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» δυο μέλη: Μαρία Αγγελιδάκη και Μαρία Παπαδημητρίου


Δήλωση της Περιφερειακής Συμβούλου Συρμούλας Τζήμα - Τόπη

Η Ημαθιώτισσα Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα - Τόπη, μετά τον ορισμό της ως μέλους στην Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και ως μία εκ των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, δήλωσε:

"Μεγάλη μου τιμή ο ορισμός μου στην Περιφερειακή Επιτροπή Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και η εκλογή μου μαζί με άλλους συναδέλφους μου, ως εκπροσώπου του Περιφερειακού μας Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας μετά από την τιμητική πρόταση του περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα. Τον ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου και είναι βέβαιο ότι με σκληρή δουλειά, όραμα και συνεργασία θα πορευτούμε όλοι μαζί για την Περιφέρεια και την Ημαθία του 2030.

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη πανηγυρικά,δικαιώνοντας την επιλογή του Περιφερειάρχη και ο συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης κ. Ντίνος Κούης , όπως και τα μέλη της επιτροπής Ποιότητας Ζωής.  Καλή θητεία να έχουμε πάντα με γνώμονα την πρόοδο και το κοινό καλό!"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο