Ο καθαγιασμός των Υδάτων σε Τριπόταμο και Αλιάκμονα από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα

Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στο Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας για τη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου.

Στο τέλος τελέστηκε στον αύλειο χώρο του Ναού η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, ενώ ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς την περιοχή κάτω από τα κοιμητήρια της Βεροίας, στον ποταμό Τριπόταμο, όπου ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθους Βεροιέων. Οι τολμηροί νέοι που έπεσαν και φέτος ήταν αρκετοί, ενώ στον Σταυρό έφτασε πρώτος ο Γιώργος Ράδης.

Καθαγιασμός Υδάτων στον Αλιάμνονα


Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με πολύ κόσμο πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων στο Φράγμα Αλιάκμονα. Κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας αλλά και Βεροιώτες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου για την ακολουθία, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας. 

 Όπως μετάδωσε ο pliroforiodotis.gr, στην λίμνη βούτηξαν δέκα άτομα και τον σταυρό έπιασε ο 27χρονος Ανδρέας Ιωαννίδης από την Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο