Τι «έταξε» ο Δήμαρχος Βέροιας σε όσους δεν αξιοποίησε από την αρχή της θητείας

Με την «βασική ομάδα» της προηγούμενης θητείας του να είναι και πάλι σε θέσεις ευθύνης, ο για τρίτη φορά Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης επέλεξε την… σιγουριά κατά την επιλογή του στα πρόσωπα των 10 αντιδημάρχων, των 4 προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και Νομικών Προσώπων και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. 

Αν εξαιρέσουμε τις δύο γυναίκες αντιδημάρχους της προηγούμενης περιόδου (Μπατσαρά – Τζήμα), οι οποίες ούτως ή άλλως δεν συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο, όλοι οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι παρέμειναν στο διοικητικό σχήμα, απλώς υπήρξε μερικό… rotation και μερικές νέες προσθήκες. 

Συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι από Βασίλης Παπαδόπουλος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Ηλίας Τσιφλίδης, Στέλιος Ασλάνογλου, Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και Λάζαρος Ασλανίδης παρέμειναν με χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου, ενώ έγιναν αντιδήμαρχοι και οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης την προηγούμενη περίοδο Θανάσης Δέλλας (από πρόεδρος του ΚΑΠΑ) και Κώστας Βασιλειάδης (από πρόεδρος του νομικού προσώπου ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ.). Νέες προσθήκες στο διοικητικό σχήμα ήταν ο Μιχάλης Τζαφερόπουλος και ο Άρης Λαζαρίδης, ο οποίος από πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε στην αντιδημαρχία Τεχνικών, στην οποία διετέλεσε για πολλά χρόνια.

Όσον αφορά στις Προεδρίες, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο οποίος μετά από 10 χρόνια κάθεται στα έδρανα της πλειοψηφίας (το 2014 εκλέχθηκε με τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη και το 2019 με τον Παύλο Παυλίδη, πάντα απέναντι στον Κώστα Βοργιαζίδη), εκλέχθηκε στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου και της ομάδας του. Στην ΔΕΥΑΒ παρέμεινε πρόεδρος ο Στέργιος Διαμάντης και στην ΚΕΠΑ ο Κώστας Ρίζος. Στο ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα οριστεί ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος και στο ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ. ο Στάθης Κελεσίδης. 

Κατά συνέπεια, όσοι συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο και στο προηγούμενο κατείχαν θέση ευθύνης επανατοποθετήθηκαν σε κάποια θέση (ίδια ή αντίστοιχη), ενώ κανείς από τους πρωτοεμφανιζόμενους στα δημοτικά έδρανα δεν αξιοποιήθηκε. 

Αναλυτικά οι αντιδημαρχίες – προεδρίες:

 1. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος του Αναστασίου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών

2. Λαζαρίδης Αριστομένης του Αιμιλίου – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

3. Παπαδόπουλος Βασίλειος του Δημητρίου – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας

4. Δέλλας Αθανάσιος του Ηλία – Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής, Υγείας και Εθελοντισμού,

5. Γρηγοριάδης Καλλίστρατος του Κυριάκου – Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας

6. Ασλάνογλου Στυλιανός του Ευάγγελου – Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Καταστημάτων και Προστασίας Ζώων Συντροφιάς

7. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος του Κωνσταντίνου – Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Υ.ΔΟΜ.– Κτηματολογίου – Περιουσίας

8. Τσιφλίδης Ηλίας του Κωνσταντίνου – Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων και Κ.Ε.Π.

9. Ασλανίδης Λάζαρος του Γρηγορίου – Αντιδήμαρχος Τουρισμού

10. Τζαφερόπουλος Μιχαήλ του Βασιλείου – Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

11. Διαμάντης Στέργιος του Ιωάννη – Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ)

12. Ρίζος Κωνσταντίνος του Μιχαήλ – Πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δ. Βέροιας

13. Ακριβόπουλος Λεωνίδας του Διογένη – Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ) Βέροιας

14. Κελεσίδης Ευστάθιος του Αναστασίου – Πρόεδρος Δ.Σ. Ν.Π. «Δημοτικός Βρεπονηπιακός Σταθμός Θεανώ Ζωγιοπούλου» (ΔΗ.ΒΡΕ.ΣΤΑ.)

15. Μιχαηλίδης Γεώργιος του Ιωάννη – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας


Η αξιοποίηση των «νέων» στο 2ο μισό της θητείας

Μπορεί ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης να άφησε εκτός διοικητικού σχήματος 6 άτομα (Γιώργος Τσιλογιάννης, Μιχάλης Χασιώτης, Χρήστος Βοργιάδης, Ιορδάνης Παπαδόπουλος, Κώστας Σαμανίδης και Βασιλείου Πέτρος), ωστόσο υπήρξε ρητή δέσμευσή του για αξιοποίησή τους στο δεύτερο μισό της θητείας. Μάλιστα, αυτή η δέσμευση έγινε ενώπιον όλης της δημοτικής ομάδας που συνεδρίαζε στα τέλη του 2023, όταν και έγινε η ανακοίνωση των ονομάτων που θα ελάμβαναν θέσεις ευθύνης. 

Συνεπώς, από τους 15 προαναφερθέντες που ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, οι 6 θα αντικατασταθούν, για να αξιοποιηθούν και οι υπόλοιποι 6. Μάλιστα, όπως τόνισε μετ’ επιτάσεως ο Δήμαρχος προς τους Συμβούλους του (για να μην υπάρχουν… γκρίνιες τότε), η αντικατάσταση θα γίνει αναγκαστικά και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι αντικατασταθούν δεν τα πήγαν καλά. 

Βέβαια, ο «γρίφος» του Κώστα Βοργιαζίδη και η αγωνία των 15 θα είναι ποιοι θα είναι οι 6 που τελικά θα αντικατασταθούν και ποιοι θα είναι οι 9 που θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι το τέλος της θητείας της δημοτικής αρχής. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντα στα μισά κάθε δημοτικής περιόδου ή όποτε γίνονται αλλαγές, πάντα υπάρχουν οι… δυσαρέσκειες του τύπου «γιατί να αντικαταστήσεις εμένα και όχι κάποιον άλλον». 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" της Κυριακής 07 Ιανουαρίου 2023 - Φύλλο 88)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο