Εκδήλωση με θέμα την συμβολή των Δημοκρατικών παρατάξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση στη Βέροια - Τιμήθηκαν πρώην Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ

ΔΤ από περιφερειακή παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία»: Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 στη Βέροια η  πολιτική εκδήλωση με θέμα την συμβολή των Δημοκρατικών παρατάξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, παρουσία  πρώην και νυν αυτοδιοικητικών της Ημαθίας, μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ καθώς και  ενδιαφερομένων πολιτών. 

Στόχος της εκδήλωσης, ήταν να αποτελέσει την επίσημη έναρξη ενός κύκλου αμφίδρομης επικοινωνίας που η εκλεγμένη περιφερειακή παράταξη “Πράξεις για την Μακεδονία” επιθυμεί να ανοίξει με το ευρύ κοινό, αποτελώντας ταυτόχρονα μια νοητή γέφυρα που να ενώνει το παρόν της τοπικής αυτοδιοίκησης με το παρελθόν και το πολυσχιδές έργο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο των Ο.Τ.Α.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εμπνευστής της, Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Φώτης Φωτιάδης, τονίζοντας πως: "…Σκοπός της σειράς των εκδηλώσεων αυτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι να ωραιοποιήσουμε το έργο των τιμώμενων προσώπων, αυτό το έκριναν και θα το κρίνουν οι πολίτες, ΟΥΤΕ να μοιράσουμε συγχωροχάρτια. Στόχος μας είναι να  Ακούσουμε όσους προσέφεραν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην τοπική κοινωνία και να Παρακινήσουμε τους  πολίτες να ασχοληθούν ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να διασφαλιστεί η πραγματική δημοκρατία". Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της παράταξης "Πράξεις για τη Μακεδονία", κ. Χρήστος Παπαστεργίου ενώ τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο κ. Σίμος Ανδρονίδης διδάσκων του Α.Π.Θ.

Τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πρώην δήμαρχοι κκ. Γκιόνογλου Χαράλαμπος, Καραμπατζός Αναστάσιος, Ουσουλτζόγλου Χαρίκλεια, Πολάκης Γεώργιος, Τασιόπουλος Αναστάσιος, Φωτιάδης Παύλος, Χασιώτης Ιωάννης, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας και πρώτος αιρετός νομάρχης Ημαθίας, Βλαζάκης Ανδρέας, καθώς και ο τελευταίος διορισμένος από την κεντρική διοίκηση νομάρχης Ημαθίας και πρώην βουλευτής, Έκτορας Νασιώκας.

Τα τιμώμενα πρόσωπα τοποθετήθηκαν σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με βάση την προσωπική τους εμπειρία, επισημαίνοντας την συνεισφορά των προγενέστερων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών τόσο σε οικονομικό, τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, όσο και εν τέλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και στο αποτύπωμα που το σχέδιο «Καποδίστριας» κατά βάση άφησε στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Ο κ. Νασιώκας υπογράμμισε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο να νομοθετείς και να μεταρρυθμίζεις, παραθέτοντας παραδείγματα απτών μεταρρυθμιστικών προσπαθειών και επιτευγμάτων.

Ως περιφερειακή παράταξη “Πράξεις για την Μακεδονία” δραστηριοποιούμαστε δυναμικά πάντα με γνώμονα την αναβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου και γενικότερα της  αυτοδιοίκησης. Ανοίξαμε έναν κύκλο διαλόγου και θα συνεχίσουμε με προτάσεις και παρεμβάσεις ασκώντας μια εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο