ex-Αιρετικά: Ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΝΔ θα διδάσκονται σε λίγα χρόνια στο πανεπιστήμιο!!!


💣 Σήμερα κυρία μου να μου επιτρέψεις να εκφράσω τον «θαυμασμό» μου για το κόμμα και τα στελέχη της ΝΔ. Είναι για να διδάσκονται στα πανεπιστήμια οι άνθρωποι, όχι αστεία!

📌 «Πρώτος και πάνω από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν μέσω πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας, αποφάσισε να πάει κόντρα στην βάση των στελεχών και ψηφοφόρων του με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και δεν… άνοιξε ρουθούνι. 

📌 Στη συνέχεια οι βουλευτές του (θα μιλήσουμε για τους τοπικούς της Ημαθίας εμείς). Ακολουθούν απαρέγκλιτα τις προσταγές του προέδρου, άσχετα από τις προσωπικές τους απόψεις. 

📌 Τέλος τα στελέχη της ΝΔ. Αν και διαφωνούν με τις επιλογές του προέδρου, εμφανίζονται χαρούμενοι και απροβλημάτιστοι σε κομματικές εκδηλώσεις! 

💣 Το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2024, στη Βέροια, έγινε η εκδήλωση για την κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Εκεί διαπίστωσα ότι τα περισσότερα στελέχη διαφωνούν με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

📌 «Συμφωνώ με τον γάμο, διαφωνώ με την υιοθεσία», ήταν η μόνιμη απάντηση. Τελικά, οι τρεις βουλευτές μας, οι εκπρόσωποί μας στην Βουλή, ποιον ακριβώς εκπροσωπούν; Αφού τα ίδια τα κομματικά στελέχη τους διαφωνούν, αυτοί στο όνομα ποίων λειτουργούν; 

📌 Θα με ρωτήσετε, γιατί ψήφισαν; Πήραν θέση; Όχι, δεν ψήφισαν ακόμα, αλλά δεν πήραν και θέση. Κρατούν στάση… στρουθοκαμήλου, μέχρι να περάσει η μπόρα. Αλλά οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θα υπερψηφίσουν και οι τρεις. 

💣 Τι κι αν έχει ανοίξει ολόκληρη συζήτηση για το θέμα; Τι και αν το πρωί της Κυριακής (4/2) διαβάζεται στους Ναούς η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου κατά της θέσπισης του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλους, τι κι αν ακόμα και βουλευτές – υπουργοί της ΝΔ διαφωνούν και θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο;

📌 Στις… οικογενειακές τους στιγμές στη ΝΔ, δεν κάνουν επίσημα καμία κουβέντα. Από τον ευγενή Μητροπολίτη Βεροίας που ευλόγησε την βασιλόπιτα και δεν θέλησε να «χαλάσει» την ατμόσφαιρα, μέχρι τους βουλευτές που έκαναν χαιρετισμό, αλλά και τον ίδιο το Νίκο Δένδια που μίλησε, κουβέντα για το θέμα!

📌 Και στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και όλα… δεξιά! 

💣 Για αυτό… θαυμάζω τη ΝΔ. Κατάφερε να παίζει μόνη, χωρίς αντιπάλους. Και να έχει την πολυτέλεια να τα βάζει ακόμα και με τον εαυτό της, τις αρχές και την συνείδηση των στελεχών της. Και να βγαίνει… κερδισμένη στο τέλος. 

📌Για αυτό θαυμάζω τα στελέχη της. Διότι έννοιες όπως «οικογένεια» και «θρησκεία» δεν αποτελούν τροχοπέδη στις σχέσης τους με την διοίκηση του κόμματος και τις επιθυμίες της. 

📌 Για αυτό θαυμάζω τους Έλληνες. Αν αυτό το νομοσχέδιο, ίδιο, απαράλλακτο, το είχε φέρει ο Τσίπρας, όλοι οι βουλευτές της Ημαθίας και οι περισσότεροι από όσους ήταν στον χορό της τοπικής ΝΔ, θα ήταν μπροστάρηδες σε συλλαλητήρια, μαζί με την Εκκλησία (που τότε μάλλον θα ήταν πιο… δραστήρια). 

📍 ΥΓ: Συγγνώμη που σας «ενοχλώ» λιγάκι με τα γραφόμενά μου, το κάνω πιο πολύ για την… εμπειρία, να νοιώσετε και λίγο πως υπάρχει «πίεση» και «αντιπολίτευση». Εσείς μη μασάτε, συνεχίστε την… καλή δουλειά. 

📍 ΥΓ2: Πως το λέγατε παλιά; Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία! Έτσι, έτσι…

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, φύλλο 92)


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο