Η Μ.Α.μ.Α. θα συμμετέχει σε συνέδριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Η Μ.Α.μ.Α θα συμμετέχει για άλλη μια φορά ενεργά στο συνέδριο που οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου του ΠΑΜΑΚ με τίτλο «Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης»
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθούν οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριληπτική πολιτική για τα άτομα με γνωστικές και αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού με την αξιοποίηση των μέσων και των δυνατοτήτων της υποστηρικτικής τεχνολογίας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.

Ομάδα νέων ωφελουμένων μας θα συμμετέχει ενεργά μέσω ενός forum το οποίο θα είναι κομμάτι του συνεδρίου με τίτλο

‘Η ομάδα εφήβων της Μ.Α.μ.Α γίνονται συνήγοροι του εαυτού τους και παρουσιάζουν συναισθήματα και σκέψεις για το αύριο".

Οι εθελοντές /εθελόντριες φοιτητές και φοιτήτριες θα συζητήσουν με τους νέους μας μέσα από μια σειρά ερωτήσεων που έχουν προετοιμάσει ειδικά για εμάς σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα του συλλόγου μας.

Η Πρόεδρος του συλλόγου μας και μητέρα εφήβου στο φάσμα του αυτισμού ,κυρία Ελένη Στεφανάκη θα συμμετέχει επίσης   στο συνέδριο με τίτλο εισήγησης: 

"Εκπαιδεύοντας το γιο μου με σκοπό την αυτονομία και την ισότιμη ένταξη στη κοινωνία. Δυσκολίες που αντιμετωπίζω στην εκπαίδευσή του και ανησυχίες για το μέλλον. Ο δύσκολος δρόμος προς την ανεξάρτητη διαβίωση"

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά και  δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη», 1ος όροφος και εξ αποστάσεως στο σύνδεσμο https://projector-web.gr/everest/gr/autism2024 στις 29 - 30 Μαρτίου 2024 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας σχετικά με τα Άτομα με Αυτισμό (2 Απριλίου).Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ευχαριστούμε θερμά την Χριστίνα Συριοπούλου- Δελλή ,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Αυτισμού - Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου( Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για την πρόσκληση.


Με εκτίμηση το ΔΣ του συλλόγου.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο