Υπόμνημα στον Δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων - Ζητούν εξίσωση τελών με τα ΚΤΕΛ

Κινητοποίηση με τα τουριστικά τους λεωφορεία έκαναν στη Βέροια τουριστικοί πράκτορες της Ημαθίας το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024, με αίτημα την μείωση των τελών κυκλοφορίας και την εξίσωσή τους με τα αντίστοιχα των ΚΤΕΛ. 

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, κατατέθηκε υπόμνημα με το βασικό τους αίτημα για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. με αυτών των ΚΤΕΛ, στον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος – Τουριστικών Γραφείων & Λεωφορείων, Απόστολο Εμμανουηλίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Γραφείων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ν. Ημαθίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Γεώργιο Χορμόβα.

Οι επαγγελματίες εξέθεσαν στον Δήμαρχο το ζήτημα της καταβολής διπλάσιου ποσού τελών κυκλοφορίας σε σχέση με τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία. Όπως τόνισαν, ο κλάδος τους ήταν από τους πρώτους που επλήγη την περίοδο της πανδημίας και δεν έχει ανακάμψει λόγω των πολέμων σε Ουκρανία και Ισραήλ, των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία και της ακρίβειας που παρατηρείται σε καύσιμα, ελαστικά, λιπαντικά κτλ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βοργιαζίδης, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο, όπως το χαρακτήρισε, αίτημά τους για εξίσωση των τελών κυκλοφορίας, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη των επαγγελματιών του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Βέροιας, καθώς η δραστηριότητά τους θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο