Με 175 "ναι" πέρασε τελικά το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων - Το "όχι" του Γ. Καρασμάνη από την Πέλλα το μέτρησαν για "ναι"

Λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έκαναν οι υπηρεσίες της Βουλής με αποτέλεσμα, να καταγράψουν τον βουλευτή Πέλλας της ΝΔ, Γιώργο Καρασμάνη στα «ναι», ενώ ο ίδιος είχε τοποθετηθεί στο «όχι».

Ο βουλευτής της Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης ψήφισε αρχικά ηλεκτρονικά αλλά δεν επιβεβαίωσε τις επιλογές του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γυρίσει και να επαναλάβει τη διαδικασία. Τη δεύτερη φορά ωστόσο ζήτησε ο ίδιος να ψηφίσει με τον παραδοσιακό τρόπο, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο. Οι υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με την καταγραφή των αποτελεσμάτων έκαναν λάθος και τον κατέγραψαν εκ παραδρομής στα «ναι».

Το θέμα λύθηκε και τα αποτελέσματα διορθώηκαν, με το νομοσχέδιο να λαμβάνει τελικά επί της αρχής, 175 θετικές ψήφους, ενώ από την ΚΟ της ΝΔ τα «ναι» περιορίζονται σε 106, καθώς 52 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ (Βεσυρόπουλος, Μπαρτζώκας, Τσαβδαρίδης) ψήφισαν "ναι", ενώ ο βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" Βασίλης Κοτίδης ψήφισε "όχι".

Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων αναφέρεται σχετικά:

Ανακοίνωση διόρθωσης χθεσινοβραδινού αποτελέσματος ψηφοφορίας

Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γ. Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο