Όλγα Γεροβασίλη: “Παρούσα στην διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ”

“Είμαι παρούσα”! Αυτό δήλωσε με την ομιλία της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας έτσι στην πρόκληση που είχε απευθύνει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ομιλία της επικαλέστηκε αρκετές φορές το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ενώ τόνισε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Με πρώτον από αυτούς την ανάγκη να σταματήσει η καθοδική πορεία του κόμματος και να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά.

Η Όλγα Γεροβασίλη έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: “Έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή να δίνω αγώνες. Πολλούς αγώνες. Στα κινήματα, στην αυτοδιοίκηση, στη Βουλή, στην κυβέρνηση. Παντού. Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό κόμμα. Και έδωσα μάχη για να μεγαλώσει. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Τη σχέση με τα μέλη μας και την κοινωνία την υπερασπίζομαι στην πράξη. Με έργα. Όχι στα λόγια. Και δεν εξέλαβα ποτέ την ψήφο των πολιτών ως “λευκή επιταγή”. Όλες και όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες. Αυτούς υπηρετούμε, σε αυτούς απευθυνόμαστε, σε αυτούς λογοδοτούμε. Και σήμερα, αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή, δηλώνω παρούσα. Για να σταματήσει η κατηφόρα. Για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Για να γίνει ξανά η Μεγάλη Αριστερά”.

Στην αρχή της ομιλίας της η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως “πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλός μας” και ειναι “η Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Είπε πως “εδώ δεν υπάρχουν αντίπαλοί. Δεν είναι αρένα το συνέδριο. Όχι άλλοι εχθροί ανάμεσά μας. Όχι άλλος διχασμός μεταξύ μας”.

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε πως “πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια” λέγοντας πως “το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς” οπότε “πρέπει να μπεί φρένο στην καθοδική πορεία. Να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και την κυβερνητική μας προοπτική”. Σημείωσε πως “είμαστε κόμμα διακυβέρνησης. Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας” κι “έχουμε κυβερνήσει τον τόπο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και είμαστε περήφανοι”.

Ασκώντας κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη είπε πως “δεν αρκεί να λέμε ότι θα νικήσουμε τον Μητσοτάκη” αλλά “χρειαζόμαστε σοβαρό πολιτικό σχέδιο και συγκροτημένη πολιτική λειτουργία”. Προσθεσε πως “δεν μπορεί να αυτοαναιρούμαστε συνεχώς” αναρωτώμενη “θα δείξουμε κι άλλη ανοχή στα λάθη; Είναι άλλο τα λάθη απειρίας και άλλο τα λάθη αλαζονείας”. Ενδειτικά ζήτησε “να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε” λέγοντας πως “χρειαζόμαστε σοβαρότητα και αξιοπιστία”. Αναρωτήθηκε αν “φτάνει μόνο με επικοινωνία; Πρέπει να υπηρετεί πολιτικό σχέδιο. Όχι να το υποκαθιστά”.


Κασσελάκης: Εκλογές στις 10 Μαρτίου και με ψηφιακή συμμετοχή θέλει ο Κασσελάκης

Εκλογές στις 10 Μαρτίου ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης ανεβαίνοντας στο βήμα του Συνεδρίου αμέσως μετά την Όλγα Γεροβασίλη. Δηλώνοντας μάλιστα ότι αυτές πρέπει να γίνουν με μεικτό σύστημα, δηλαδή τόσο ηλεκτρονικά όσο και δια ζώσης.

Εντυπωσιακό πάντως ήταν το στιγμιότυπο στο οποίο αφού ο Στέφανος Κασσελάκης όταν καταθέτει την πρότασή του την… θεωρεί αυτονόητα αποδεκτή. Ενώ απομακρύνονταν από το βήμα συνεργάτης του τον πρόλαβε και του ψιθύρισε στο αυτί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και να δηλώσει πως αυτή η είναι η πρότασή του προς το Συνέδριο το οποίο έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολούθησε την συνήθη επικοινωνιακή του συνταγή λέγοντας πως σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές θα προτείνει συνεργασία στην Όλγα Γεροβασίλη και την δέσμευση ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα της διεξαγωγής της ψηφοφορίας αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και διαφωνιών στο Συνέδριο. Ιδίως από την στιγμή που ήδη έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για την αξιοπιστία των διαδικασιών που θα γίνου με ψηφιακό ηλεκτρονικό τρόπο.

Πηγή: news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο