Ανατροπή στον Δ. Αλεξάνδρειας - Δεν θα γίνουν νέες εκλογές μετά την απόφαση του ΣτΕ!

Νέα ανατροπή στα δημοτικά πράγματα του Δ. Αλεξάνδρειας φέρνει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξέτασε την αίτηση του συνδυασμού του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη για αναίρεση της απόφασης του Πρωτοδικείου Βέροιας που όριζε την επανάληψη των εκλογών στον Δήμο, ακυρώνοντας τις εκλογές του Οκτωβρίου 2023. 

Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές για τις 7 Απριλίου 2024, αυτές ματαιώνονται και ο Παναγιώτης Γκυρίνης παραμένει κανονικά Δήμαρχος μέχρι το 2028. 

Ο Παναγιώτης Γκυρίνης, μετά την έκδοση της απόφασης, δήλωσε:

Ως Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας, θα ήθελα να ενημερώσω για άλλη μια φορά με υπευθυνότητα τους συμπολίτες μας, ότι οριστικώς και αμετακλήτως με σοφία η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για το θέμα της διεκδίκησης επαναληπτικών εκλογών, απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα. 

Εκλογές έγιναν την 8η Οκτώβρη 2023 και τα αποτελέσματα αυτών είναι τα οριστικά.

Ο Δήμος είναι αλήθεια ότι πέρασε μια περιπέτεια πρωτόγνωρη με ευθύνη άλλων. Όμως αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Είναι μια μαύρη σελίδα, την οποία θα πρέπει να αφήσουμε στη λήθη του χρόνου.

Σε ότι μας αφορά, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για την ομάδα μας, το θέμα ανήκει ήδη στο παρελθόν. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι ο Δήμος είναι στη διάθεσή τους, στην διάθεση όλων ανεξαιρέτως.

Συνεχίζουμε το έργο μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ


Η πρώτη αντίδραση της Δώρας Κουρκουτά:

Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει στην σημερινή εποχή και σε αυτόν τον τόπο.
Όταν η εισαγγελέας προτείνει αθώωση του Μίχου, όταν ένα και πλέον χρόνο οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών βρίσκονται στο απόλυτο σκοτάδι, η υπόθεση του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι μια μικρή κουκκίδα.
Μόλις διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης θα τοποθετηθούμε.
Ευχαριστώ θερμά τους δικηγόρους μου. 
Τα προσωπικά μου συγχαρητήρια στον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο