Σεμινάριο Πιάνου πραγματοποιήθηκε από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας

Δ.Τ. Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης το Σεμινάριο Πιάνου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Ωδείου για την συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του καθώς και των 30 χρόνων "ΠΑΥΛΕΙΩΝ".


Το Σεμινάριο - Masterclass που έλαβε χώρα στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στην Νάουσα, ξεκίνησε στις 11 το πρωί και διήρκεσε μέχρι τις 6:30 το απόγευμα. 

Εισηγητής του Σεμιναρίου ήταν κ. Ελευθέριος Μισιργής επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης πιανίστας και συνθέτης. 

Το θέμα του σεμιναρίου ήταν: «Το ρεπερτόριο από την Μπαρόκ έως την ύστερη Ρομαντική εποχή». 

Στην αρχή ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Γεώργιος Ορδουλίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ακροατές και στη συνέχεια ο Καθηγητής κ. Ελευθέριος Μισιργής ξεκίνησε το σεμινάριο.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου καθένας από τους δέκα σπουδαστές - ενεργούς συμμετέχοντες, ανά μισή ώρα, παρουσίασε το έργο που είχε προετοιμάσει και ο καθηγητής κ. Ελευθέριος Μισιργής έδινε συμβουλές και έκανε εποικοδομητικές παρεμβάσεις. 

Αφού όλοι οι ενεργοί συμμετέχοντες παρουσίασαν τα κομμάτια που είχαν προετοιμάσει, στο τέλος του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε η συναυλία, στην οποία καθένας τους παρουσίασε εκ νέου το κομμάτι του με βάση τις συμβουλές και υποδείξεις του καθηγητή.  

Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο πιάνο ένα μέρος από την διδακτορική διατριβή του καθηγητή κ. Ελευθέριου Μισιργή το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους συμμετέχοντες και ακροατές. Η επιστημονική και καλλιτεχνική δεινότητα του καθηγητή κ. Ελευθέριου Μισιργή, η άρτια τεχνική και η μεταδοτικότητα του σε συνδυασμό με το ήθος και την ευγενική προσωπικότητα του άφησαν εντυπωσιασμένους όλους τους παρευρισκόμενους. 

Κατά τη λήξη του Σεμιναρίου ο διευθυντής του Ωδείου επέδωσε σε όλους τους ενεργούς συμμετέχοντες και στους ακροατές τις βεβαιώσεις συμμετοχής. Συμμετείχαν ενεργά οι σπουδαστές:

Αλδάκου Βασιλική

Τάτσινας Δημήτριος

Καραμπέλκος Αλέξανδρος

Ζούκη Δανάη

Μίγγα Ζωή

Καραγιάννη Μαρκέλλα

Μπαχάνου Αικατερίνη

Τσιαμούλου Ευδοξία

Μέλλιου Άννα


Παρακολούθησαν οι σπουδαστές – ακροατές:

Καρυδά Ανθία

Τζιάτζιου Βάσια

Νίκου Πρόδρομος

Μαστορίδου Σοφία


Συμμετείχαν επίσης οι Καθηγητές Πιάνου:

Ρεπάνης Αθανάσιος

Ρεπάνη Αφροδίτη

Φιρτινίδου Πηνελόπη

Δεληχρήστου Χρυσή 

Ανδρεάδου Μάτα

Πέτκου Μαρία 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο