6ο Γυμνάσιο Βέροιας: Υγιείς Σχέσεις, Μαζί Μπορούμε!Δ.Τ. ΥΓΙΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ: ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Την Πέμπτη, 14-3-2024, σε δύο τμήματα της Β΄ τάξης υλοποιήθηκε δίωρο βιωματικό εργαστήριο από την κ. Κακολύρη Ιωάννα, ψυχολόγο, και Τσαλαμπάνα Χρυσούλα, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βέροιας με θέμα: «Υγιείς σχέσεις».

Οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την έννοια της φιλίας, της παρέας και για την ανάπτυξη σχέσεων, που θα διαπνέονται από αμοιβαία αγάπη και αλληλοσεβασμό.

Οι φίλοι, οι συνομήλικοι, η παρέα, οι «κολλητοί» είναι τόσο σημαντικοί για κάθε έφηβο και η σχέση του μ’ αυτούς τον ωριμάζει για τη δημιουργία υγιών σχέσεων στο μέλλον.

Η απουσία φίλων ή η πίεση από την παρέα είναι παράμετροι που μπορεί να πληγώσουν την εύθραυστη εφηβική αυτοεκτίμηση και να οδηγήσουν σε σχέσεις εκμετάλλευσης ή σε μη επιθυμητές δραστηριότητες στο μέλλον.

Οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη δυσκολία των σχέσεων αλλά και την αξία της φιλίας.

Το βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης «ομαλή προσαρμογή στην εφηβεία», που υλοποιείται από ομάδα διδασκόντων του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τις δύο επιστήμονες του Κέντρου Κοινότητας για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του σχολείου και για τις πολύτιμες συμβουλές τους στους μαθητές μας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Η σχολική κοινότητα του 6ου Γυμνασίου Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Γ.Ν. Βέροιας και τις επισκέπτριες υγείας Ζιάκου Παρασκευή και Παπαγιάννη Αντωνία για την άριστη συνεργασία και για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που μας πρόσφεραν στο πλαίσιο του έργου: «Ανάπτυξη – υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων του Υπουργείου Υγείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε εθνικό επίπεδο, για το σχολικό έτος 2023-2024». Συγκεκριμένα, σε δύο ενημερωτικές συναντήσεις υλοποιήθηκε παρέμβαση (άξονας ΣΤ΄ «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου») στους μαθητές της Γ΄ τάξης την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και της Β΄ τάξης την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 κατά τη διάρκεια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα: «Αλκοόλ και Νέοι».
Ευελπιστούμε και σε παρόμοιες συνεργασίες στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο