Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Ο Κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε για επαφές στην Αθήνα για Κολυμβητήριο, ανάπλαση Βεργίνας και κλειστό γυμναστήριο

Για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα όπου είχε την ευκαιρία να προωθήσει ή/και να συζητήσει τρία σημαντικά θέματα του Δ. Βέροιας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης

Όπως ανέφερε ο κ. Βοργιαζίδης, συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού για το θέμα του κολυμβητηρίου της Βέροιας, για το οποίο υπήρξε πρόσφατα απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, καθώς θεωρήθηκε ως κατασκευασθέν έργο, αλλά στην ουσία πρόκειται για υπό κατασκευή έργο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (με τον ανάδοχο να έχει καταγγείλει την σύμβαση, αλλά αυτή παραμένει ενεργή). 

Στην ουσία ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον ανώτερο υπάλληλο με τον οποίο συναντήθηκε για το θέμα και υπήρξε δέσμευση για νεότερη συνάντηση. Ο Κώστας Βοργιαζίδης, καταλήγοντας, ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση της μελέτης και επαναπροκήρυξη του έργου. 

Ο Δήμαρχος Βέροιας ενημέρωσε επίσης για την συνάντηση που είχε με τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, από τον οποίο αιτήθηκε παραπάνω χρήματα για την ανάπλαση της Βεργίνας, θέμα το οποίο εναπόκειται στην βούληση του Πρωθυπουργού, όπως ανέφερε. 

Τέλος, ο Κώστας Βοργιαζίδης ανέφερε πως κατατέθηκε ο φάκελος στο Υπουργείο Εσωτερικών για το κλειστό γυμναστήριο στην είσοδο της Βέροιας. Όπως σημείωσε, η μελέτη συντάχθηκε με χρήματα από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης". Σχετικά με την υλοποίηση του έργου, ο Δήμαρχος Βέροιας ανέφερε ότι - όπως τον ενημέρωσαν - αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν τα χρήματα. Κατά συνέπεια, ο Δήμος πρέπει να αναμένει την εύρεση κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. 

Με πληροφορίες από pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο