Η ΔΕΥΑ Νάουσας για το θολό νερό στην πόλη

ΔΤ από ΔΕΥΑ Νάουσας: Μετά από έντονη βροχόπτωση και λιώσιμο χιονιών  αυξήθηκε απότομα το νερό στις πηγές του Αγ. Νικολάου. Η ξαφνική αύξηση της παροχής των πηγών δημιούργησε το γνωστό φαινόμενο της θολότητας στο νερό.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το φαινόμενο της θολότητας του νερού, στατιστικά εμφανίζεται δύο φορές το χρόνο (Άνοιξη – Φθινόπωρο) και διαρκεί από 2 μέχρι 5 μέρες ανάλογα με την ένταση του φαινομένου.

Το φαινόμενο της θολότητας μειώνεται τις τελευταίες ώρες. 

Με τη θολότητα το νερό εφ’ όσον δεν είναι διαυγές δεν πληροί τις προδιαγραφές για όλες τις χρήσεις.

Η καταλληλόλητα του νερού στηρίζεται στη χλωρίωση που γίνεται αδιάλειπτα.

 Η ποσότητα του νερού που απαιτεί το παλιό δίκτυο της πόλης, δε μας επιτρέπει να φιλτράρουμε το σύνολο του νερού που χρησιμοποιείται. Με την ολοκλήρωση του έργου του νέου δικτύου εντός της χρονιάς θα μπορεί η μονάδα επεξεργασίας να φιλτράρει όλο το νερό που καταλήγει στην πόλη. Αυτό θα λύσει δια παντός το πρόβλημα της θολότητας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι επί προηγούμενης Διοίκησης με εισήγησή της και σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή λίγες ημέρες πριν αναλάβουμε, δόθηκε ετήσια άδεια άνευ αποδοχών στον μοναδικό αρμόδιο υπάλληλο της επιχείρησης που γνώριζε να θέτει σε λειτουργία την μονάδα επεξεργασίας. Θα ακολουθήσει αναζήτηση και απόδοση ευθυνών σε όποιον δεν ενήργησε με υπευθυνότητα. 

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία και εγγυόμαστε ότι εμείς θα διορθώσουμε τις παθογένειες της ΔΕΥΑΝ και δεν θα επιτρέψουμε ξανά να αποτελέσουν τροχοπέδη στην ορθή λειτουργία της επιχείρησης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ 

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο