Κορυφώνεται η Αποκριά της Νάουσας και με το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Κορυφώνεται η Αποκριά της Νάουσας  με το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να επισκεφθεί τη Νάουσα το τριήμερο 16 -18 Μαρτίου

Το Σάββατο 16  Φεβρουαρίου «Μια πόλη μια γιορτή», ένα ολοήμερο ξέφρενο γλέντι σε όλη την πόλη.

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», κορυφώνεται το τριήμερο 16-18 Μαρτίου η Αποκριά της Νάουσας. Χιλιάδες κόσμου, αναμένεται να επισκεφτεί τη Νάουσα μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, ενώ ήδη η πληρότητα σε ξενοδοχεία και καταλύματα, στη Νάουσα, την Ημαθία και τους γύρω νομούς αγγίζει το 100%.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νάουσα, διαφοροποιούνται από άλλες πόλεις που διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μοναδικότητα αυτού του εθίμου που λαμβάνει χώρα μόνο κατά τη διάρκεια της αποκριάς στη Νάουσα προβάλλοντας έτσι την παράδοση, τον πολιτισμό και την κουλτούρα των ανθρώπων που το υποστηρίζουν, το διαφυλάττουν και το διαιωνίζουν μέσα από την πιστή τήρηση του εθιμικού.

Παράλληλα, το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό, τουριστικό και κοινωνικό γεγονός. Επίσης οι επαγγελματίες του τόπου καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξη, αλλά και στην προστασία της λαϊκής παράδοσης αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση της ζωής των κατοίκων, των ηθών και των εθίμων τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο