Μήνυμα Δημάρχου Βέροιας για την 25η ΜαρτίουΔ.Τ. από τον Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη: Με απέραντο σεβασμό τιμούμε και γιορτάζουμε αυτές τις μέρες τη διπλή γιορτή του Έθνους. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αποτελούν πηγή έμπνευσης και φάρο των ιδανικών της ελευθερίας.

Οι αγώνες των ηρώων μας, των προγόνων μας, δίνουν το παράδειγμα του πνεύματος αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας που μας ακολουθεί. Δύο αιώνες μετά, η Ελληνική Επανάσταση του ’21 αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία του ελληνικού έθνους. Το θάρρος και η ομοψυχία απέναντι στους ισχυρούς της εποχής κατάφερε να επιτύχει κάτι που φάνταζε ανέφικτο, την ελευθερία ενός λαού και την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους λίγα χρόνια αργότερα.

Τα διδάγματα της ιστορίας που γράφηκε με αγώνες και αίμα, μας συνοδεύουν και μας καθοδηγούν μέχρι σήμερα. Το αίσθημα αυταπάρνησης των ηρώων του ’21 και το άκαμπτο αγωνιστικό τους φρόνημα οδήγησαν στην απελευθέρωση και την αυτονόμηση του έθνους, αποτελώντας έως σήμερα την εθνική μας παρακαταθήκη. 

Είναι χρέος και υποχρέωσή μας απέναντι σε εκείνους που έγραψαν την ιστορία να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές τον διαχρονικό στόχο της προόδου.

Χρόνια Πολλά στους Βεροιώτες και τις Βεροιώτισσες!


Ο Δήμαρχος Βέροιας

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο