Αγγ. Τόλκας: Στάχτη στα μάτια η δήθεν μετατροπή του ειρηνοδικείου Νάουσας σε «Περιφερειακό Πρωτοδικείο»

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Άγγελος Τόλκας, σχετικά με την μετατροπή του ειρηνοδικείου Νάουσας σε «Περιφερειακό Πρωτοδικείο», έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης του κου Φλωρίδη που έρχεται στη Βουλή καταργεί τα ειρηνοδικεία Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Μεταφέρει όλους τους δικαστές και υπαλλήλους στην έδρα του Πρωτοδικείου στη Βέροια και εξαγγέλει μια δήθεν ίδρυση περιφερειακού πρωτοδικείου για να κάμψει κάθε τοπική αντίδραση και να δώσει επιχειρήματα στους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ ότι κάτι καλύτερο θα γίνει. 

Το ζήτημα λειτουργίας, ταχύτητας και απονομής της δικαιοσύνης το συζητάμε. Της  δικαιοσύνης, η οποία στα χρόνια της ΝΔ είναι χειρότερα από ποτέ. Με παλιούς  σοσιαλιστές υπουργούς που σήμερα εύχονται να πετάξουν τους κώδικες στο βωμό του κέρδους και όχι του κράτους δικαίου. Δηλαδή «δικαιοσύνη» για τους ισχυρούς, απροστάτευτοι οι πολίτες.    

Εδώ πρέπει όμως να σταματήσει η κοροϊδία σε ΟΛΑ όσον αφορά και την Ημαθία. 

Τις τελευταίες ημέρες επιχαίρουν κομματικοί παράγοντες της ΝΔ για την ίδρυση πρωτοδικείου στη Νάουσα. 

Ισχύει?

Εάν προβλεπόταν η ίδρυση τέτοιας δομής με προσωπικό και δικαστές και προβλεπόταν πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της, θα ίσχυε.

Εάν προβλεπόταν πώς θα λυθούν σοβαρά δικονομικά ζητήματα καθώς ίδιοι δικαστές θα στελεχώνουν δύο διαφορετικά κατά τόπον και καθ’ ύλη δικαστήρια, θα ίσχυε.

Εάν δεν ήταν απλά απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Βέροιας η  λειτουργία του περιφερειακού πρωτοδικείου στη Νάουσα, θα ίσχυε.

Εάν δεν ήταν στα πλαίσια της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας η νέα δομή της δικαιοσύνης που προβλέπει ακόμη περισσότερες συγχωνεύσεις σε επόμενο χρόνο, θα ίσχυε.

Εάν δεν έπαιζε η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με λέξεις (μεταβατική, περιφερειακή, παράληλη έδρα) για να προλάβει αντιδράσεις, θα ίσχυε.

Εάν υπήρχε η παραμικρή αντίδραση από κυβερνητικούς βουλευτές, θα ίσχυε.

Εάν είχαμε αντιπολίτευση στο Νομό Ημαθίας η οποία τουλάχιστον θα ενημέρωνε του Ημαθιώτες για όσα συμβαίνουν στις πλάτες τους, θα ίσχυε. 

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι εάν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι και ποια δημοτική αρχή διασφάλισε τί, αλλά εάν θα κινητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και οι εκπρόσωποί της στα παραπάνω. 

Και τέλος για την ιστορία όσων φροντίσαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο όσο καιρό είχαμε πολιτική θέση και καταφέραμε να μην αφήσουμε ούτε μια υπηρεσία να φύγει από την Ημαθία και τη Νάουσα.

Τον Οκτώβριο του 2011 ως κυβερνητικός βουλευτής προσωπικά είχα παρέμβει – μετά από ανησυχίες τότε των τοπικών φορέων - για να μην απειληθεί κανένα ειρηνοδικείο της Ημαθίας. Τότε επίσης κερδίθηκαν σημαντικές μάχες, όπως η ενίσχυση του Νοσοκομείου και της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας, η παραμονή του Χημείου και του Τελωνείου στη Βέροια. Ενώ λίγο αργότερα ολοκληρωνόταν και παραδιδόταν το νέο δικαστικό μέγαρο Βέροιας για το οποίο σε συνεργασία με τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κο Καστανίδη είχαμε εξασφαλίσει την έκτακτη επιπλέον χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό του κτιρίου που δεν είχε προβλεφθεί.  

Θέλετε να το κλείσετε λοιπόν; Κάντε το.  Αλλά με θάρρος πείτε την αλήθεια και επικαλεστείτε ακόμη μια φορά το 41% που λάβατε στις τελευταίες εκλογές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο