Τάσος Μπαρτζώκας: Καταβάλλεται σήμερα στους αγρότες της Ημαθίας η συνδεδεμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο, και οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ !

ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα Ο Αναπληρωτής Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Μπαρτζώκας, χαρακτήρισε ως δικαίωση τη σημαντική εξέλιξη της καταβολής, σήμερα, της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον αραβόσιτο για τους αγρότες της Ημαθίας! Ένα ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο, το οποίο ο  Βουλευτής είχε θέσει υπόψιν του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιου Σταμενίτη, στη συνάντησή τους στις 05/10/2023, όπου είχε μάλιστα επισημάνει στον κ. Υφυπουργό την ανάγκη να ληφθούν υπόψιν τα υπέργεια ύδατα στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αραβόσιτου στην Ημαθία, ώστε να ξεπεραστούν τα κωλύματα που υπήρχαν. 

Όλο αυτό το διάστημα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επέμεινε στην ανάγκη να δοθεί η ενισχυμένη ενίσχυση στον αραβόσιτο στους γεωργούς της Ημαθίας, σε συνεχείς επαφές του με τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, σήμερα αναμένεται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις στους αγρότες, μετά τις ζημίες που είχαν επέλθει στις καλλιέργειές τους από καιρικά φαινόμενα, όπως και να γίνει η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι, αλλά και των δικαιούχων των Προγραμμάτων για το κλίμα, το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων- τα γνωστά ως ecoschemes.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, ο Τάσος Μπαρτζώκας είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο και ερώτησή του στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, όπου τόνιζε την ανάγκη να ολοκληρωθούν ταχύτερα οι διαδικασίες πληρωμής. 

Όπως σχολίασε ο Βουλευτής, ο αγροτικός κόσμος ανέμενε με αγωνία την καταβολή των ποσών αυτών για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις του. Είναι, επομένως, θετική η ανταπόκριση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις συνεχείς εκκλήσεις του αγροτικού κόσμου για καταβολή των αποζημιώσεων αυτών αλλά και της συνδεδεμένης ενίσχυσης στον αραβόσιτο, ενώ ο Τάσος Μπαρτζώκας τόνισε για άλλη μία φορά πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες της Ημαθίας, στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο