Για κακούργημα διώκεται ακροδεξιός βουλευτής που φέρεται να ξυλοκόπησε συνάδελφό του μέσα στη Βουλή

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, σύμφωνα με το άρθρο 157ΠΚ, άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του ανεξάρτητου (εκλεγμένου με τους Σπαρτιάτες) βουλευτή, Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, την Τετάρτη 25/4/2024.

Ο ακροδεξιός βουλευτής Φλώρος θα περάσει τη νύχτα κρατούμενος στην ΓΑΔΑ, μέχρι να περάσει εκ νέου αύριο Πέμπτη, το κατώφλι του ανακριτή, για να δώσει εξηγήσεις για τη σωματική και άγρια λεκτική επίθεση στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.


Το χρονικό της επίθεσης

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι καταγράφηκαν σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή, όταν ο Βασίλης Γραμμένος της Ελληνικής Λύσης δέχτηκε επίθεση από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο. Μετά το περιστατικό αποβλήθηκε από τη Βουλή με εντολή Τασούλα και κρατήθηκε στο φρουραρχείο.

Η απόφαση για την προσαγωγή του ελήφθη με το σκεπτικό πως ο Κωνσταντίνος Φλώρος έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έρχεται αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια λόγω της επίθεσή του στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο πρώην Σπαρτιάτης και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παραπέμπεται με το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει πως «όποιος με βία η απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση παράλειψη η ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους, άρα και της Βουλής, κατά την άσκηση καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη».

Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει βιαιοπραγία κατά την άσκηση καθηκόντων, λέγοντας ότι «το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ εκλεγμένο μέλος της Βουλής το οποίο θα χρεοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε την φαντασία μας και σε αυτές τις εκδοχές».

Ο κ. Τασούλας έκανε γνωστό ότι επειδή η ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, θα παραπεμφθεί ο δράσης της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα, επειδή προβλέπεται κάθειρξη.

«Έδωσα εντολή στην φρουρά της Βουλής, να οδηγηθεί ενώπιον των αρχών και να εξηγηθεί με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ότι στοιχειοθετείται κατά τη γνώμη μας η περίπτωση της δεύτερης εκδοχής του άρθρου 157, η εκδοχή της βιαιοπραγίας, εναντίον μέλους του κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ώστε να μη θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία που είναι για πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα βάσει του Συντάγματος», επισήμανε παράλληλα.

Πληροφορίες θέλουν τους δύο βουλευτές πριν το επεισόδιο να ανταλλάσσουν βαριές κουβέντες. 

H Ελληνική Λύση διαψεύδει πάντως ότι προηγήθηκαν ύβρεις από τον βουλευτή του κόμματος Βασίλη Γραμμένο και πως η επίθεση ήταν απρόκλητη. Σε ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος, αναφέρει τα εξής: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου.

Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι «καλοθελητές», που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης.

Καλούμε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης να απέχουν από την αναπαραγωγή του, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη».Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι "καλοθελητές", που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης».

Πηγή: dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο