Η Μητρόπολη Βεροίας συγχαίρει τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο

ΔΤ: Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με πολλή χαρά πληροφορήθηκε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έδωσε την Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, ενώπιον των Πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την επίσημη διαβεβαίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του ως αναπληρωτού καθηγητού της Λειτουργικής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων και οι κληρικοί της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως της Βεροίας συγχαίρουν θερμότατα τον Άγιο Κίτρους για τη νέα του θέση και τα ακαδημαϊκά καθήκοντα που αναλαμβάνει παράλληλα με τα ποιμαντικά και διοικητικά του καθήκοντα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, την οποία διαποιμαίνει επί δέκα έτη.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος προ της Επισκοπικής του εκλογής υπηρέτησε επί είκοσι έτη ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Πέραν της λοιπής προσφοράς του στη Μητρόπολη Βεροίας και ιδιαιτέρως στη διοργάνωση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων, ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Βεροίας μερίμνησε όχι μόνο για την εκ βάθρων ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του νέου Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων αλλά και των πολλών και ιστορικών παρεκκλησίων της ομώνυμης ενορίας της Βεροίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο