Η Νάουσα μπαίνει στον χάρτη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας


ΔΤ από το Δήμο Νάουσας Δημιουργείται Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Μια σπουδαία εξέλιξη η οποία βάζει τον Δήμο μας δυναμικά στον χάρτη της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, αποτελεί η δρομολογημένη δημιουργία Παραρτήματος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Νάουσα.

Το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου, βρέθηκε στη Νάουσα κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Καθηγητή κ. Δημήτρη Τζοβάρα, τον Καθηγητή κ. Διονύση Μπόχτη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας, τον Καθηγητή κ. Ευάγγελο Μπεκιάρη, Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών και την Δρ. Αναστασία Χατζηδημητρίου, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος Λόγγου Τουρπάλη όπου θα εγκατασταθεί το νέο Ερευνητικό Κέντρο.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης συζήτησε με τους εκπροσώπους τους ΕΚΕΤΑ, παρουσία του Αναπληρωτή του Δημάρχου και Αντιδημάρχου Διοικητικών, Οικονομικών, Καινοτομίας, Ανάπτυξης & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας κ. Θεόδωρου Δολδούρη, της Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Άννας Βασιλειάδου και του συνεργάτη του Δημάρχου κ. Σπύρου Βλάχου.

Αφού διαπιστώθηκε η καταλληλότητα του χώρου του πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος Λόγγου Τουρπάλη, συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης για την εγκατάσταση του ερευνητικού κέντρου που θα αποτελείται σε πρώτη φάση από 25 με 30 νέους επιστήμονες που θα ανήκουν στα Ινστιτούτα Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών και Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας, οι οποίοι θα πραγματοποιούν - μεταξύ άλλων - έρευνα στους τομείς των καλλιεργειών, των γενετικών χαρακτηριστικών των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, της εξέλιξη μέσω χρήσης σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Ο Δήμος της Νάουσας με τη λειτουργία του Παραρτήματος θα αποκομίσει σημαντικότατα οφέλη, καθώς η υλοποίηση του Ερευνητικού Κέντρου θα δημιουργήσει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για νέους επιστήμονες τόσο από τον Δήμο μας όσο και από άλλες περιοχές. Επίσης, θα προκύψουν πολλές συμπράξεις και θα εφαρμοστούν καινοτόμα προγράμματα με Ευρωπαϊκούς πόρους για την ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας και των τοπικών επιχειρήσεων.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΤΑ και του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας που θα επισημοποιήσει και την έναρξη της σχέσης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο