Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Κλιμάκιο επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας


Δ.Τ. Η πανδημία ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αξία των δημόσιων συστημάτων υγείας με κρατική χρηματοδότηση και έλεγχο.
Όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ αυτό δεν ισχύει, αφού διοχετεύει δημόσιους πόρους σε ιδιωτικές κλινικές και επιδεινώνει την αναλογία δημόσιων/ιδιωτικών δαπανών για την υγεία, οδηγώντας την Ελλάδα στο πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας στην Ευρώπη με ιδιωτική δαπάνη από την τσέπη των ασθενών 40% διπλάσια από τον Ευρωπαικό μέσο όρο 20%.

Ο απώτερος σκοπός είναι η κατάλυση των ασφαλιστικών φορέων, η επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον χώρο της υγείας και τελικά ο θάνατος του ΕΣΥ.

Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας των απογευματινών, επί πληρωμή, χειρουργείων, μαζί με τα απογευματινά ιατρεία, την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών  στα νοσοκομεία αποτελεί την ακύρωση των θεμελιωδών αρχών του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Δεν θεωρούμε ότι η νέα μεταρρύθμιση, όπως την ονομάζει η ΝΔ, αποτελεί λύση για την χειρουργική λίστα αλλά ένα βήμα στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Αν  η κυβέρνηση ήθελε να επιλύσει το υπαρκτό πρόβλημα των χειρουργικών λιστών θα προχωρούσε

-Σε μαζικές προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού με αυτόματη προκήρυξη θέσεων λόγω συνταξιοδότησης

-Σε διπλασιασμό του μισθού σε όλους

-σε ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγιειονομικών

-σε μονιμοποίηση των συμβασιούχων

-στην δημιουργία 380 ΤΟΜΥ-κεντρων υγείας.

Αποτελεί εμπαιγμό του Ελληνικού λαού να  παρουσιάζεται η έναρξη των απογευματινών, επι πληρωμή χειρουργείων,  με το ίδιο προσωπικό σαν λύση και ευκαιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι όλοι οι νόμοι περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ θα καταργηθούν.

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας Υγείας, κλιμάκιο της Ν.Ε με επικεφαλής το μέλος της Κ.Ε Τσαπαρόπουλο Πέτρο, Υπεύθυνο θεματικής Υγείας, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας, μοίρασε ενημερωτικό υλικό και μίλησε με Γιατρούς , Νοσηλευτές και εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο