Ο Τάσος Μπαρτζώκας Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού: Εθνική υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!


ΔΤ από το βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Τάσο Μπαρτζώκα Ο Τάσος Μπαρτζώκας ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, που συζητήθηκε χθες στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, έκανε λόγο για μία οραματική και εμβληματική προσπάθεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία φυσικά έχει ήδη ανακοινώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αφορά στην αναμόρφωση και επέκταση του «Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου».

Το «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» συνιστά την κορωνίδα της ελληνικής μουσειακής εμπειρίας. Είναι ένα από τα κορυφαία Μουσεία παγκοσμίως, με περισσότερα από 11.000 εκθέματα, και το σημαντικότερο μουσείο στον πλανήτη για την ελληνική κλασική αρχαιότητα. 

Μάλιστα, ο Τάσος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε εθνική μας υποχρέωση την αναβάθμιση του «Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου», ώστε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, στο μέγεθος και στο επίπεδο που του αρμόζει. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη σύμβαση δωρεάς ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Μουσείου από τη μία πλευρά, και των Σπυρίδωνα Ι. Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση από την άλλη πλευρά, που θα καλύψει το κόστος για όλες τις απαραίτητες μελέτες που πρέπει να γίνουν πριν την έναρξη κατασκευής. 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας κάλεσε όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτή την πολυδιάστατη, εθνική προσπάθεια, χάρη στην οποία θα μπορούμε υποδεχθούμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζεται ένα ιστορικό σημείο του κέντρου της Αθήνας και δίνουμε νέα πνοή στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο