Παγκόσμια ημέρα υγείας - 7/4: Δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Νάουσας


Δ.Τ. Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας ΠΟΥ ιδρύθηκε ακριβώς πριν 76 χρόνια με στόχο τη διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου υγείας για όλους τους λαούς του κόσμου. Επίτευγμα του οργανισμού είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον 140 χώρες αναγνωρίζουν την υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα στο Σύνταγμα τους. 

Το φετινό μήνυμα: «My health, my right…Η υγεία μου, δικαίωμα μου» έχει πολλές αναγνώσεις, σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτειακό επίπεδο.

Σε προσωπικό επίπεδο σημαίνει ότι η υγεία μας είναι πρώτη προτεραιότητα καθώς και η λήψη σωστών αποφάσεων για την διασφάλιση της αλλά και η γνώση των δικαιωμάτων μας στην πρόληψη και περίθαλψη αυτής. 

Σε κοινωνικό επίπεδο σημαίνει πως ο έλεγχος της καθημερινότητας μας και η εγκαθίδρυση υγιεινών συνηθειών απαντούν σε χρόνιες ασθένειες αλλά και σε επιδημίες, όπως αυτή του κορονοϊού   

Σε πολιτειακό επίπεδο σημαίνει πως η συστηματική εκπόνηση και επικαιροποίηση στρατηγικών και πρωτοκόλλων για την πρόληψη, προαγωγή και περίθαλψη της υγείας αλλά και εξεύρεση πόρων είτε οικονομικών είτε σε ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό εξασφαλίζουν το Συνταγματικό Δικαίωμα των πολιτών στην υγεία.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Η.Π. Νάουσας πραγματοποίησαν  δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις και ευχαριστούν   όλα τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια του Δήμου για την συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη που προσέφεραν σε συνολικά 77 ευπαθείς άτομα του παντοπωλείου, με την παροχή της « Δωρεάν Αιματολογικής Εξέτασης ».

Με υψηλή ευαισθησία απέναντι στο συνάνθρωπο απέδειξαν πόσο σημαντική είναι η φροντίδα και κυρίως η πρόληψη της υγείας μας.

Επιθυμία όλων μας είναι η εδραίωση αυτής της συνεργασίας για μία φορά το χρόνο, κοντά στις «7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας» και για έτη πολλά. Προάγοντας με αυτόν τον τρόπο, την πρόληψη και προάσπιση της υγείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο