Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας για θέματα σχολικής στέγης με τη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

ΔΤ: Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας αποτελούμενο από τον  Παναγιώτη Χατζησάββα, δημοτικό σύμβουλο-επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας και την Ιωάννα Σοφρόνωφ, στέλεχος του ΚΚΕ-πρώην δημοτική σύμβουλος, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου τη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Γώτη Ευθυμία. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα της σχολικής στέγης που αφορούν τον Δήμο μας.

Ιδιαίτερα τονίστηκε από τη μεριά μας  η χρόνια απαράδεκτη κατάσταση των κοντέινερ που στεγάζουν μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Βέροιας. Πρόκειται για μια ντροπιαστική από κάθε άποψη κατάσταση, που διαιωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια με ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και όλων των κυβερνήσεων.

Επισημάναμε στην κ. Γώτη πως η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ψηλά στις προτεραιότητές της τα προβλήματα της σχολικής στέγης και πως θεωρούμε απαράδεκτο από κάθε άποψη στην εποχή μας να στοιβάζονται παιδιά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία σε μεταλλικές αίθουσες-κλουβιά.

Ενημερώσαμε, επίσης, την κ. Γώτη πως η Δημοτική Αρχή του κ. Βοργιαζίδη καμώνεται πως δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και πως από τις απαντήσεις που δόθηκαν σε επίμονες ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε πως δεν έχει στα πλάνα της την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νηπιαγωγείου που θα λύσει το στεγαστικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το 2ο Νηπιαγωγείο Βέροιας. Τονίσαμε πως χρειάζεται μια μόνιμη, σύγχρονη και παιδαγωγικά ορθή λύση και αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι τα κοντέινερ.

Ενημερώσαμε, τέλος, την κ. Γώτη πως η Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας θα συνεχίσει να πιέζει, να διεκδικεί και να παλεύει για σύγχρονα, ασφαλή σχολικά κτήρια και της ζητήσαμε από τη θέση της στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να συνδράμει αυτή την προσπάθειά μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο